Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/11
ANNONS ▼

"En seger viktigare än tre poäng"

Efter fyra raka förluster och en herrans massa insläppta mål var det en mycket lättad VFK-tränare som pustade ut efter derbymatchen mot VIF. – Den här segern betydde oerhört mycket för oss, mycket mer än tre poäng, säger Henrik Fridolvsson.

Inför fredagskvällens derby var det ett VIF på uppgång och ett VFK stukat av den senaste tidens negativa resultat.
Men efter detsamma är VFK åter ett vinnande lag efter fyra blytunga förluster och tappad toppkänning.
1-0 slutade matchen som blev betydligt jämnare än den som utspelade sig i slutet av april då VFK:s segersiffror skrevs till 5-0.
– Det här var en av de skönaste segrarna på riktigt, riktigt länge. Vi vänder en negativ trend, och vi gör det i ett derby. Det här resultatet kommer vi att ha stor nytta av framöver, menar Fridolvsson som var mest tillfreds med försvarsspelet.
– Efter alla insläppta mål på sistone var det viktigt att sätta försvarsspelet och det gjorde vi verkligen. Sedan vet vi ju att vi har bra spelare att ställa om på.
På just en snabb spelvändning kom också matchens enda mål. Andelo Vekic spelade in till skyttekungen Valon Gashi som prickade in segermålet strax efter pausvilan.
– Jag chippade in den i mål, en skön känsla förstås, säger Valon Gashi som håller ställningarna som hela seriens skyttekung.
– Det är viktigt att hålla undan i skytteligan, går det bra för laget, går det bra för mig.
Valon Gashi spelar på topp, men den här gången var inte offensiven det viktigaste.
– Nej, prio ett var att hålla tätt, vi har släppt in alldeles för många mål på sistone. Och sedan skulle vi vinna matchen förstås.
Gashi var imponerad av hela lagets hårda jobb, men precis som tränare Fridolvsson ville han hylla Nino Sahinovic i målet. Nino, som också korades till matchens lirare i VFK.
– Han var verkligen stabil, framförallt i luftspelet, menar Gashi.
– Det var kul att se Nino i aktion i kväll, han gjorde det så bra. Inga stora räddningar kanske, men han var säker i luften och visade stor pundus, säger Henrik Fridolvsson.
Elvis Sabovic hade placerats bredvid Vedat Mehmeti i mittförsvaret och båda agerade stabilt och säkert. Bra i VFK också offensive ytterbacken Alex von Bothmer och innermittfältsduon Robin Iglicar och Ismael Fonjah.
I förlorarlägret var det av förklarliga skäl inte lika uppåt. Assisterande tränaren Hans Adolfson såg riktigt moloken ut.
– Klart jag är besviken, jag tycker att vi är värda en pinne, åtminstone.
Adolfson hänvisar till de lägen som Simon Svensson – skott över – och Jonas Alfredsson – störd av Carlos Patino när han skulle kruta på – hade och som mycket väl var jämförbara med det VFK skapade.
– Vi gör det vi ska göra, samtidigt vet vi ju om att de är farliga på omställningar. Men jag tycker att vi klarar av att hantera det väl.
Hans Adolfson pratar om små marginaler bakom VFK:s seger.
– Det är detaljer som gör att vi inte får något med den här gången heller.
Emil Guldbrandsen duktig i VIF:s mittförsvar och nye Carlos Patino visade upp sig från sin bästa sida för den nya hemmapubliken.

MEST LÄST