Eriksson: "Jag är glad att spelarna i AIK har vågat berätta"

ANNONS
|

Under torsdagsförmiddagen berättade Svenska Fotbollförbundet att mötet mellan IFK Göteborg och AIK ställs in. Detta på grund av matchfixningsförsök där spelare i AIK ska ha erbjudits pengar och hotats för att få AIK att förlora matchen.

Beslutet om att ställa in stormötet backas av Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson.

– Jag är glad att spelarna i AIK har vågat berätta och att vi har fått bra stöttning av Polisen. Det här ett kvitto på när samverkan fungerar som bäst. Polisen har tillsatt en särskild aktionsgrupp och både spelare och föreningen agerar direkt, då löser vi problemen snabbt tillsammans, säger Björn Eriksson till Riksidrottsförbundets hemsida.

ANNONS

– En ärlig kamp om segern är idrottens grundfundament. Om det raseras faller hela idrottens trovärdighet samman. Matchfixing skjuter rakt in i det grundfundamentet

Enligt Björn Eriksson krävs bättre lagstiftning och hårdare kontroll på spel för att utvecklingen inte ska fortsätta i fel riktning.

– Vi vet att grovt kriminella ser möjligheterna att tvätta och tjäna pengar på spel på idrott. Det här är en utveckling jag varnade för som huliganutredare. Det behövs bättre lagstiftning, fortsatt prioritering hos Polismyndigheten, hårdare kontroll avspel på idrott och mer informationsdelning från spelbolagen till polisen och idrotten för att vi ska chans att motverka utvecklingen, säger han.

ANNONS