FCT besegrade Torslanda

FC Trollhättan gick vinnande ur försäsongsstriden mot division 2-kollegan Torslanda IK, efter en bra första halvlek. – Den andra halvleken var dock riktigt dålig, hävdar Johan Lundgren, efter 2-1-segern

|

Tor-Arne Fredheim efterlyste inför lördagens försäsongsmatch en betydligt bättre insats från sina mannar än den de presterade i den föregående träningsmatchen, då man spelade 2-2 mot Dalstorp. Efter de inledande 45 minuterna kunde han också med glädja konstatera att hans lag uppfyllt hans önskan. – I den första halvleken gör vi det riktigt bra, med ett bra försvarsspel och ett finurligt anfallsspel, säger lagets huvudtränare, och hävdar att laget borde ha gjort ytterligare mål än det enda som Pelle Ödlund nickade in strax innan matchuret stod på 30 minuter. En stor del i den fina halvleken hade innermittfältaren Johan Lundgren, som tillsammans med sina mittfältskompanjoner Jonas Emanuelsson och målskytten Ödlund, såg till att hans lag vann den centrala kampen. – Vi gör det riktigt bra, och börjar komma in i samarbetet mer och mer. Samtidigt är det lätt att spela med Jonas, som tar ett stort jobb i defensiven, berättar Lundgren. Efter paus låg han också bakom 2-0-målet, då hans genomskärare med Josef Daoud som tilltänkt slutdestination i stället stöttes i eget mål av en Torslanda-back i ett försök att freda sitt eget mål. Därefter byttes det dock en del i de båda lagen, vilket resulterade i en ryckig match där hemmalagets spel under perioder var en skugga av sin forna kvalitet. Gästerna utnyttjade detta, och skapade lite nerv i tillställningen genom att reducera i slutskedet, men FCT höll ut och kunde inkassera en seger mot ett lag från samma divisionstillhörighet.