Pilip Vaitsiakhovich kan nu addera FCT till en klubblista som sedan tidigare består av bland annat Partizan Minsk, IK Frej och Assyriska FF.
Pilip Vaitsiakhovich kan nu addera FCT till en klubblista som sedan tidigare består av bland annat Partizan Minsk, IK Frej och Assyriska FF.

FCT förstärker med rutinerad målvakt

FC Trollhättan gjorde under torsdagseftermiddagen klart med Pilip Vaitsiakhovich, med spel i Superettan och vitryska juniorlandslag på meritlistan. – Vi vet att han håller på den här nivån, säger Daniel Lennartsson, sportchef för FCT.

ANNONS
|
FCT har sedan Ali Hassan ådrog sig en allvarlig knäskada innan sommaruppehållet varit på jakt efter en konkurrent till Markus Mäkinen om målvaktsposten, och man "lade därför ut några krokar" så snabbt sommarens övergångsfönster började. Detta nådde agenten Jimmy Hermez, som förra torsdagen kontaktade Daniel Lennartsson och berättade att hans klient Pilip Vaitsiakhovich fanns tillgänglig, sedan hans kontrakt med Umeå FC löpt ut i juli. I torsdagens tidning bekräftade lagets tränare Jörgen Ericsson att de hade kommit en bra bit på vägen i förhandlingarna med Pilip, och på torsdagen vid 16-snåret skrev 26-åringen på ett halvårskontrakt med klubben. – Det känns underbart att vara här, då det länge var ovisst om jag skulle bli kvar i Umeå eller inte. När det visade sig att jag inte skulle bli det, behövde jag hitta en ny klubb och FCT passade perfekt, säger Vaitsiakhovich, och får medhåll från Lennartssons sida. – Vi behövde aldrig scouta Pilip, utan visste att han höll på den här nivån och att han var inne i matchtempo. Nu har vi två bra målvakter som jag tror kommer höja sig i konkurrenssituationen. Värvningen innebär att tränarduon Jörgen Ericsson/Stefan Vennberg ställs inför en delikat situation, då Vaitsiakhovich nu kommer att ge ordentlig konkurrens till Mäkinen, som varit en av FCT:s få lysande stjärnor under den tunga vårsäsongen. För nyförvärvet är dock målsättningen med hösten självklar. – Jag vill så klart spela varenda match och hjälpa laget att lyfta i tabellen, förklarar han, innan han tackar för sig och inleder förberedelserna för torsdagskvällens träning som blir hans första med laget.
I övrigt var det sagt att beslut om de provspelande amerikanerna Stephen Golz- och Kendall Storks vara eller icke vara i klubben skulle tas efter träningen, men det verkar dröja till efter helgen. – Vi åker på träningsläger till T­ylösand under helgen, och vill gärna se hur de klarar sig där innan vi bestämmer oss. Därför skjuter vi på beslutsdatumet litegrann, berättar Vennberg. Golz och Stork har av sportchef Lennartsson beskrivits som ”två riktigt bra karaktärer”, och framförallt Stork besitter den kunskap som tränare Ericsson efterlyste till laget i gårdagens tidning, nämligen snabbhet i djupled. För att de ska kunna bli FCT-spelare måste dock ett arbetsvisum lösas, vilket innebär att spelarna måste ha en inkomst på minst dryga 14 000 kronor i månaden.
ANNONS