Fredrik Söderqvist är beredd att skriva nya kapitel, men nu hos FC Trollhättan. Måltjuven har bestämt sig för att lämna Svane för FCT, kontraktet kommer att skrivas under på torsdag.
Fredrik Söderqvist är beredd att skriva nya kapitel, men nu hos FC Trollhättan. Måltjuven har bestämt sig för att lämna Svane för FCT, kontraktet kommer att skrivas under på torsdag.

FCT nästa utmaning för Fredrik

Nu har måltjuven Fredrik Söderqvist, 23, bestämt sig. Han kliver upp ytterligare en division, från trean och Svane till tvåan med FC Trollhättan. – Jag behövde en ny utmaning, kommenterar han.

ANNONS
|

Det spelar ingen roll i vilken division Fredrik Söderqvist huserar, mål i massor gör han ändå. – Men nu kände jag att Svane är ett avslutat kapitel. Och nästa adress blir således FCT, kontraktet är inte påskrivet än, det kommer Fredrik att göra i samband med träningen på torsdag, men han har bestämt sig för spel på Edsborg och division 2 i år. – Jag har fått ett bra intryck av klubben, och jag känner både Tor-Arne (Fredheim, tränaren) och Robin (Östlund, assisterande tränare) sedan tidigare. Östlund hade den rollen i Svane, Söderqvists förra klubb. Fredrik tränade med FCT i måndags, och gör det således nästa gång på torsdag, medan han ägnar onsdagskvällen åt futsal med IFK Uddevalla. Det väntas storpublik till Agnebergshallen när tabellettan Uddevalla gästas av IFK Göteborg Futsal. FCT:s sportchef Daniel Lennartsson om sitt senaste nyförvärv: – Det känns jättebra att Fredrik bestämt sig för oss, det är en spelare som alltid gör många mål. Det ska bli spännande att se hur han klarar sig på ytterligare en nivå. Söderqvists målfacit i Svane så här långt imponerar: ... 2013: Serieseger i division 6 Södra Bohuslän, skyttekung med 32 mål. ... 2014: Serieseger i division 5 Bohuslän, skyttekung med 36 mål. ... 2015: Serieseger i division 4 Bohuslän-Dal, skyttekung med 37 mål. ... 2016: Sjätteplats i division 3 Nordvästra Götaland, 18 mål. Fortsättning följer – men nu i den svarta FCT-dressen.

ANNONS

FAKTA: FCT:s spelartrupp just nu Adam Sävhage Fredrik Larsson Richard Ekunde Fredrik Sundström Johan Lundgren Jonas Emanuelsson Tom Abrahamsson Andreas Schmidt Robin Jansson Sean Conaboy Fredrik Söderqvist

ANNONS