Linn Andersson gjorde ett av VFK:s tre mål i bortamatchen mot Bullaren. Arkivbild: Sebastian LaMotte

Fjärde raka förlusten för Vänersborgs FK

Det går tungt för Vänersborgs FK för tillfället. På onsdagskvällen blev det förlust mot Bullaren, den fjärde i ordningen.

|

Med tre raka förluster i bagaget åkte VFK till Bullaren för att försökte vända den negativa trenden. Men så blev det inte. I stället tog Bullaren ledningen redan efter sex minuter, och utökade sin ledning till 2-0 några minuter senare.

– Vi släpper in några lätta mål i början av matchen, vilket gör att det blir tungt för oss, säger VFK:s tränare P-A Lundkvist.

Men så i den 27:e matchminuten kunde Elinor Johnsson reducera på nick efter en hörna. Två mål till hann det bli innan första halvlek var över. Först 3-1 till Bullaren, sedan återigen reducering av VFK genom Sajra Fejzic.

I andra halvlek lyckades VFK sedan kvittera i den 74:e matchminuten genom lagets måldrottning Linn Andersson. Men så i den 82:e matchminuten fastställde hemmalaget resultatet till 4-3, och en ny förlust för VFK var ett faktum.

– De har mer hjärta och kampvilja än vad vi har. Vi var inte riktigt med i dag och de vinner rättvist till slut, säger P-A Lundkvist.

Nu väntar sommarvila för laget, sedan får de ta nya tag till hösten.

– Vi går på tre veckors vila nu. Under tiden får jag fundera på hur vi lägger upp hösten, men vi kommer försöka vara väl förberedda, säger P-A Lundkvist.