Kenan Mehovic lämnar FC Trollhättan för spel i IK Gauthiod kommande säsong.
Kenan Mehovic lämnar FC Trollhättan för spel i IK Gauthiod kommande säsong.

Gauthiod nästa för Kenan

Länge har det varit oklart var någonstans Kenan Mehovic ska spela fotboll kommande säsong. Men nu är det klart. Nästa klubbadress blir Gauthiod för 22-åringen.

ANNONS
|

– En spelare med jättepotential, säger Lars Emanuelsson, tränar- och spelaransvarig i IK Gauthiod. Kenan Mehovic kom till Vänersborgs FK 2014 och hade två framgångsrika säsonger i klubben.

Prestationerna där väckte intresset hos FC Trollhättan och i fjol spelade han division 1-fotboll med blandade insatser. Nu styr han alltså kosan till grannkommunen Grästorp och IK Gauthiod som ju ligger i samma serie som FCT. – Jag har gillat Kenan sedan tiden i VFK och han började ju bra i FCT förra säsongen. Sedan ändrade de lite i sitt spel och Kenan blev inte så delaktig längre. Men det här är en väldigt talangfull spelare med jättepotential, han kommer att passa perfekt in i vår offensiv, menar Lars Emanuelsson.

ANNONS

Värvningen av Kenan Mehovic har gått blixtsnabbt. – När jag fick höra att det inte skulle bli något med Degerfors ringde jag honom direkt. Så första kontakten i förra veckan. Förutom Mehovic går Robin Rundström åt samma håll medan Pelle Ödlund tar motsatt väg, från Gauthiod till FCT. Är Kenan Mehovic tänkt som en ersättare till Pelle Ödlund? – Nja, inte direkt kanske. Kenan kommer att ha en offensivare roll hos oss än vad Pelle hade, säger Lars Emanuelsson, som är mycket nöjd med den trupp Grästorpsgänger förfogar över: – Vi har ett bra lag på gång, å andra sidan ska man få ihop det också. Betänk att sju spelare har lämnat och åtta nya kommit.

Emanuelsson tror att flera lag kommer att vara med och tampas i division 2-toppen. – Många lag satsar, Karlstad BK blir bra, IFK Uddevalla, Skoftebyn, FCT – och så ska vi själva försöka vara med och tampas där uppe.

ANNONS