Här är Zlatan Ibrahimovic nya klubb

Under fredagen kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United med omedelbar verkan – nu har han, genom en helsidesannons i L.A Times presenterats av sin nya klubb.

ANNONS
|

I flera omgångar har Zlatan Ibrahimovic ryktats bort från Premier League och Manchester United. Ofta har han då kopplats ihop med Nordamerika, MLS och LA Galaxy.

Under torsdagen tog spekulationerna fart igen när flera medier rapporterade att den svenske superstjärnan spelat sin sista match för United – samt att en övergång till MLS och LA Galaxy var att vänta.

Något som under fredagen offentliggjordes genom en helsidesannons i LA Times där Zlatan själv kommenterade med orden:

"Kära Los Angeles: Varsågoda."

Ska lyfta klubben ut ur skuggan

Värvningen av Zlatan Ibrahimovic handlar delvis om att knyta till sig en vass avslutare – men också att stärka klubbens varumärke i en stad med hård konkurrens.

ANNONS

"Om det här inte fungerar, om Zlatan Ibrahimovic misslyckas med att föra Galaxy ut ur skuggan i Los Angeles sportlandskap, så bör man lika väl strunta i att värva andra stora utländska namn i framtiden. För kan inte Ibrahimovic få Los Angeles att bry sig om Galaxy så kan ingen det", skriver L.A Times krönikör Dylan Hernandez.

ANNONS