Derbyt mellan Skoftebyn och Vänersborgs FK innehöll många tuffa närkamper.

Hård kamp i vårens första Tvåstads-derby

Det blev en jämn match i derbyt mellan Skoftebyns IF och Vänersborgs FK. Men hemmalaget skapade lite fler målchanser och kunde till slut vinna med 1-0 (0-0). – Vi skapar lite mer och då gör man mål till slut, säger Patrik Thulin, tränare i Skoftebyn.

|

Det var många som ville se säsongens första Tvåstads-derby denna kalla vårkväll, och de som hade tagit sig till Nysätra blev inte besvikna. Publiken bjöds på en bra och tuff match mellan två lag som båda ville vinna.

Skoftebyn börjar piggast och skapade ett par halvdana chanser redan under de första fem minuterna. Men det var inte förrän i den 16:e matchminuten som hemmalagets första riktigt farliga målchans uppstod när Mirjam Bader fick till ett bra skott precis utanför straffområdet men bollen gick strax över ribban.

Där emellan hade även Vänersborgs FK hunnit prova några skott utanför straffområdet men ingen som träffade innanför målramen. Och när 45 minuter hade gått stod det ganska rättvist fortfarande 0-0.

Båda lagen fortsätta att spela bra i andra halvlek och skapade en hel del målchanser. Med flera bollar i målramen var det Skoftebyn som var närmst ett ledningsmål. Och det skulle också komma i 62:e minuten. Då fick Anna Martinsson till ett lågt skott från vänster som letade sig in i målvaktens högra hörn. Jubel utbröt på läktaren, 1-0 till Skoftebyn.

Fem minuter senare fick VFK:s Linn Andersson en bra chans att kvittera när hon drog till bollen på volley bara några meter ifrån mål. Men skottet slickade stolpens ytterkant och VFK:s jakt på en kvittering fortsatte.

I den sista matchminuten fick bortalaget chansen när de fick två hörnor på rad. Men det blevaldrig riktigt farligt och matchen slutade 1-0 till Skoftebyn.

– Det var en bra fotbollsmatch med två bra lag. Jag tycker vi skapar lite mer målchanser än vad de gör. Jag är jag väldigt nöjd med vårt försvarsspel som vi gått igenom på träningarna i veckan. Det är en bra laginsats, säger Patrik Thulin, tränare i Skoftebyn.