Isabellas två mål gav VIF tre viktiga poäng

Vänersborgs IF tog chansen i botten av division 2. Och helgens hjälte hette Isabella Lundberg. – Det känns jätteskönt, säger tvåmålsskytten efter 2-0 mot Fristad/Borgstena/Sparsör.

|

16-åriga Lundberg kom från VFK i somras och har hunnit vara med på bänken i några av höstens matcher. Målen mot Fristad/Borgstena/Sparsör var dock de första i VIF:s A-lag. – Jag är ju ganska ny i laget så egentligen är det bara jättekul att överhuvudtaget få spela, säger hon.

Lundberg gjorde entré med timmen spelad, och tio minuter senare frispelades hon och satte behärskat 1-0 för VIF. Spiken i kistan kom sedan på stopptid när anfallaren rundade målvakten efter ett missförstånd i försvaret.

Det var en viktig seger för er. Pratade ni om betydelsen före matchen också? – Jag vet inte. Jag hade träning innan och kom tio minuter innan den skulle börja…

Nu är avståndet upp till just Fristad, precis ovanför strecket, två poäng. – Det här var nödvändigt, om vi ska vara ärliga. Annars hade vi varit borta. Det syntes också med mycket nerver utanpå, säger tränaren Patrik Thulin.