Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vänersvallen syd
Vänersvallen syd ska renoveras och kommer bli Sportcentrums andra fullgoda konstgräsplan för 11-mannafotboll.

Ja till upprustning av konstgräsplan

Det blir renovering av Vänersvallen syd och en ny läktare i Ishallen. Det beslutade en enig kommunfullmäktige på onsdagskvällen.

Kultur- och fritid fick tre miljoner överförda från investeringsbudgeten 2016. De pengarna skulle gå till att renovera omklädningsrummen i Idrottshuset B-hus. Men eftersom tre miljoner inte räcker på långa vägar till renoveringen ville Kultur- och fritid i stället använda pengarna på annat håll. Förslaget var en renovering av konstgräsplanen på gamla Isstadion, numera Vänersvallen syd, och till en ny sittplatsläktare i Ishallen.

TTELA berättade om planerna i början av februari men det visade sig att det inte fanns något politiskt beslut. När frågan sedan var uppe i kommunstyrelsen i början av mars röstade oppositionen ner förslaget. Sedan dess har det varit en orolig väntan för de berörda föreningarna – Vänersborgs IF, Vänersborgs FK och Vänersborgs HC.

På onsdagskvällens kommunfullmäktige, när det slutgiltiga förslaget skulle tas, hade oppositionen ändrat sig. De berättade att anledningen till att de röstat emot förslaget i KS var för att de inte hade tillräckligt mycket information.

– Jag har läst konsekvensanalysen (som kom in efter kommunstyrelsens möte reds anm), pratat med de tre föreningarna som är berörda och förvaltningschefen för Kultur- och fritid. Utifrån den informationen har vi tänkt till, sa Gunnar Lidell (M) från talarstolen.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna lämnade därefter in ett nytt förslag som innebär att de tre miljonerna ska gå till renovering av Vänersvallen syd samt en ny sittplatsläktare, fördelat på 1,1 miljoner till konstgräs och 1,9 miljoner till läktare. Ett förslag, som efter diskussioner, röstades igenom av en enig fullmäktige.

– Att bara renovera omklädningsrummen för tre miljoner är att kasta pengar i sjön. Det är mycket bättre att använda dem till Vänersvallen syd. Det blir ett lyft för föreningslivet och det är bra för integrationen, sa Marika Isetorp (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

MEST LÄST