Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

konstgras.jpg
Den gamla tennisbanan vid Hallevi ska beläggas med konstgräs. Något som bland andra åttaåriga Julia Lindahl i F03 kommer att kunna dra nytta av. Ungdomsledarna i WIK, Peter Ström och Magnus Lindahl, förbereder arbetena.

Julia får snart ny plan

En gammal idé är på väg att bli verklighet: Den gamla tennisbanan vid Hallevi får konstgräs. – Nu hoppas jag att säsongen kan komma i gång tidigare, säger ungdomsledaren Peter Ström.

Två helger i rad, samt ytterligare någon kväll, har det grejats och donats vid den gamla tennisbanan på Hallevi. Snart kommer där att ligga ett konstgräs som ska erbjuda ungdomarna i Wargöns IK vettiga träningsmöjligheter.

– Framförallt kommer den att användas under tidig vår och sen höst, säger P13-tränaren Peter Ström som är initiativtagare.

Den regniga hösten fick honom att agera.

– Vi har inte kunnat träna någonstans, säger Peter och berättar att han fick nys om att det fanns gammalt outnyttjat konstgräs liggande på pallar i Vänersborg.

Det är väl bra om det kan komma till användning tyckte Peter som också fick grönt ljus av Arena fritid.

Tack vare ideella krafter och sponsorer förbereder man just nu anläggandet av gräset på tennisbanan. Maskiner har skrapat bort det gamla underlaget, och snart har man en grön och fin gräsyta att tillgå.

Planen blir inte stor, 36x18 meter, men kommer väl att fylla sin funktion. Främst blir det ungdomslagen som nyttjar den för speltekniska övningar, men Peter ser också ett annat användningsområde.

– Vi hoppas få dit ett bollplank också så ungdomarna kan vara där på fritiden, säger han.

MEST LÄST