Raimo Käkelä fick oavgjort i sin första match som tränare för Göta BK.

Käkelä fick oavgjort i debuten

Raimo Käkeläs första match med nya gänget slutade – så där. Mötet med mittengänget Borås AIK slutade ­oavgjort, 1-1.

|

I måndags blev det som bekant klart att tidigare VFK-tränaren Raimo Käkelä ersätter Marcus Tersing som tränare för Göta BK i södra västgötafyran. På tisdagskvällen kastades Käkelä direkt in i hetluften med seriematch mot Borås AIK på Bodavallen. Det kunde knappast ha startat bättre.

Redan i den andra minuten låg Götas ledningsboll i nätmaskorna bakom hemmamålvakten och för målet svarade Anton Granqvist. Men GBK-spelarna hade knappt hunnit jubla klart förrän Borås AIK kvitterade i den tredje minuten. Sedan var det klart med måltillverkningen för kvällen. – Första halvlek var rättså jämn, men efter en kvart i andra tog vi över och hade fem-sex bra chanser att ta ledningen. Men bollen studsar inte riktigt vår väg och oskärpan framför mål var påtaglig, kommenterade ­Tobias Carlsson, assisterande tränare i GBK.