Käkelä ser inte slutet på VFK-resan

Det började med en kalldusch och slutade med droppar av en helt annan sort. När seriesegern var klar badade Vänersborgs FK i både champagne och närliggande Hälltorpssjön. – Det här är inte slutet på den här resan, säger Raimo Käkelä, VFK-tränaren.

|

Tidiga baklängesmål kan knäcka den bäste.Men inte 2014 års upplaga av Vänersborgs FK.

Det tog för all del dryga kvarten innan man skakat av sig Ahlafors ledningsmål, men efter Iba Ramics kvittering, och Boyd Mwilas omdiskuterade 2-1 för VFK var det aldrig något snack.Speciellt som Ahlafors bara minuterna innan Mwilas ledningsmål reducerats till tio spelare, rött kort till Boban Ilic sedan denne dragit på sig två gula kort inom loppet av bara fyra minuter.

Tveksamheterna kring Boyds första mål i matchen gällde huruvida bollen var över mållinjen – innan den rensades undan – och den sena flaggviftningen från ena linjemannen.Men inget snack om att bollen verkligen var i mål och att domslutet var korrekt, även om det dröjde.

– Vi skulle varit tydligare där, erkände Mikael Larsson, domaren.– Felet är mitt, jag skulle markerat för mål tidigare, sa Andreas Pandzic, linjemannen.

Efter 90 minuters spel hade den fadäsen dock ingen betydelse alls och redan när Mwila, i slutsekunderna av första halvlek, med klacken styrde in 3-1, var det i princip game over.Och då gjorde det inget att Kortedala började röra på sig i sitt möte med Gunnilse (3-0), istället var det ju så att VFK utökade sin marginal, från fyra plusmål till fem.

I en spelmässigt avslagen andra halvlek fyllde nämligen Vänersborg på med ytterligare två mål: Först av Jonathan Helldén och ett tredje av Boyd Mwila.– Det var rätt match att göra tre mål, sa Boyd belåtet, och med blomsterkvast som bevis för att han fick pris som ”Matchens lirare”.

Samtidigt kan det här ha varit det sista vi såg av Mwila i VFK-dressen, något han flaggade själv för direkt efter slutsignalen:– Det är inte givet att jag är med i tvåan, kanske att det blir något annat ...

En som däremot redan lämnat klartecken för en fortsättning är tränaren Raimo Käkelä, och planerna för nästa säsong är storslagna:– Får vi behålla det här laget är vi med i toppen nästa år också.

Själv vet han flera spelare i laget som redan fått förfrågningar från andra klubbar, men VFK tänker locka till sig nya spelare själva också:– Jag vill förstärka med 3-4 startspelare, då tar vi den snabba vägen.

”Pastor Käkelä”, som ramsorna skallade efter slutsignalen, och som nu tagit VFK från femman till tvåan, siktar ännu högre:– Den här resan fortsätter.

Här kan du läsa Toni Anderssons kommentar om bragden.