VFK:s vänsterback Anton Snibb har under den senaste tiden uppvaktats av både Ljungskile och Öster.
VFK:s vänsterback Anton Snibb har under den senaste tiden uppvaktats av både Ljungskile och Öster.

Klassiska Öster vill se mer av VFK:s Snibb

Anrika Östers IF har visat intresse för Vänersborgs FK:s vänsterback Anton Snibb. Tanken är att Snibb ska provträna med klubben måndag och tisdag nästa vecka. – Oerhört smickrande med intresset, erkänner Snibb.

ANNONS
|

Ytterbacken Anton Snibb har stått för en mycket fin vår i VFK-tröjan, och varit en av lagets klart mest framträdande aktörer i klubbens fina vår. Detta har noterats av flera klubbar i Sveriges högre serieregioner.

För en vecka sedan skrev TTELA-sporten om hur division 1-klubben Ljungskile SK hade visat intresse för Anton. Nu är det en klubb placerad ännu högre upp i seriesystemet som hört av sig till VFK, nämligen Superettan-fyran Östers IF.

Tillsammans med VFK har Öster förhandlat fram att Snibb ska åka till Växjö och provträna med seniorlaget nästa måndag och tisdag (17/7-18/7). Kontakten mellan Öster och VFK togs den sista veckan innan sommaruppehållet, då de förstnämnda kontaktade VFK:s huvudtränare Henrik Fridolvsson, och de båda parterna kom fram till att Snibb kunde provträna för Öster under de ovan nämnda datumen.

ANNONS

– Det är så klart oerhört smickrande att en klubb som Öster har visat intresse för mig, och ett kvitto på att man har presterat bra. Det visar att det är värt det att fortsätta lägga ner de extra träningstimmarna som man har gjort, och fungerar som bra motivation inför framtiden, berättar Anton, som kom till klubben förra säsongen och sedan dess har varit given i startelvan oavsett om det har varit Raimo Käkelä eller Henrik Fridolvsson på tränarposten.

– Det har känts väldigt bra i VFK, men samtidigt vet de att jag har som ambition på sikt att spela så högt upp som möjligt, förklarar 20-åringen, som dock berömmer VFK i deras sätt att sköta situationen.

– Jag förstår att de inte vill riskera att tappa spelare mitt under säsongen, men samtidigt har de varit väldigt tillmötesgående i dialogen med Öster och sett det som ett bra skyltfönster för mig och för VFK som klubb.

"En back känner en back", brukar det heta, och detta ordspråk verkar stå i korrelation med Östers intresse för Anton Snibb. Sportchef i Öster är nämligen den gamla landslagsytterbacken Matias Concha, som fått upp ögonen för den Göta BK-fostrade kantspelaren.

– En spännande spelare! Han är löpstark och kommer ofta runt på kanten. En modern ytterback, helt enkelt, berättar Concha, som dock ännu inte har sett vänsterbacken från läktarplats, utan endast via inspelade matcher.

ANNONS

– Tanken är att han (Snibb) ska testas i vår miljö under några träningspass nästa vecka, förklarar han.

ANNONS