Komben måste bli bättre på att göra mål

Det vill sig inte just nu för TFK/HIS/TBoIS, damkombinationen från Trollhättan. – Det studsar emot oss, konstaterar tränaren Håkan Sandersson, sedan laget förlorat borta mot Vallen med 0-2 (0-0).

|

Efter fem spelade omgångar (merparten av laget har hunnit så långt) har serien delats på mitten, och med sina tre inspelade poäng återfinns Kombinationen på den undre halvan.

Missvisande med insatsen mot Vallen som måttstock.

– Första halvlek är vår, både spel- och chansmässigt, menade Håkan Sandersson, som dock inte fick med sig mer än 0-0 in till pausen.

Antalet målchanser i första halvlek var dock lågt, och ökade inte dramatiskt i den andra.

– Därför måste vi se till att ta vara på de lägen vi skapar, jag tycker absolut att vi är värda mer än det här.

I stället kunde hemmalaget avgöra med två sena mål (80:e respektive 88:e minuten), och därmed ansluta sig till kvintetten som tagit plats på den övre halvan.

Där återfinns även Skoftebyn, VFK, Lödöse Nygård och Skepplanda.

Trots förlusten fanns det två plusvarianter i Kombinationen: Mittbacken Frida Kalmertun och centrala mittfältaren Sanna Jensen.