Stabilt. Andreas Schmidt och hans FCT slog tillbaka Svane med 4-0 på ett snöigt Edsborg.

Komfortabel FCT-seger

FC Trollhättan är fortsatt obesegrat under för-säsongen. På ett vintrigt Edsborg blev det på onsdagskvällen en säker vinst mot division 3-laget IK Svane. 1-0 i halvtid blev till stabila 4-0 vid full tid.

|

– Jag tycker att vi gör en rätt så bra match, lite plåttrigt i perioder, men på det stora hela var det ganska bra, säger FCT-tränaren Tor-Arne Fredheim.

FCT startade matchen med vårdat spel och bra bolltempo. När Josef Daoud drogs ner i straffområdet fick hemmalaget straff. Pelle Ödlund förvaltade den säkert och FCT var i ledning. Då hade det gått tio minuter.

Andreas Schmidt hade sedan en frispark i ribban i mitten av halvleken och Oliver Mattiasson borde ha gjort 2-0 i öppet läge framför mål minuten innan halvtidsvilan, men 1-0 stod sig halvleken ut.

– Vi blev lite plåttriga i spelet efter vårt ledningsmål, men jag är i stort sett nöjd med den första halvleken, säger Fredheim.

FCT inledde den andra halvleken som den första slutade, plåttrigt. Men när Fredrik Larsson och Tom Abrahamsson kom in och breddade spelet på kanterna blev det rejäl fart på FCT.

Fredrik Larsson spelade in till en fristående Johan Lundgren som i den 63:e minuten tryckte in 2-0 från boxen. Timmie Roininen, Josef Daoud och Tom Abrahamsson hade sedan var sitt läge att avgöra, men det dröjde till den 83:e minuten innan Tom Abrahamsson resolut kunde skjuta in 3-0 från nära håll.

Fredrik Larsson fastställde några minuter senare slut-resultat till 4-0 på hörna.

Vad fick du för svar av den här matchen?

– Överlag var det ganska bra. Tittar vi på enskilda spelare så ville jag testa Timmie som forward bredvid Josef och han är fortsatt intressant för oss, säger Fredheim.

I mål fick unge Christoffer Karlsson chansen på nytt och gjorde det förtjänstfullt.

– Vi behöver en målvakt till och för samtal med tre målvakter. Men Christoffer kommer att bli en av två ordinarie målvakter under säsongen.

Ytterligare ett par utespelare, utöver Roininen, är också högintressanta för FCT.

– Richmond Ayoola är i England just nu och Anton Agrest var sjuk i dag. Men vi är intresserade av båda.

Robin Jansson, Fredrik Söderqvist och Jonas Emanuelsson saknades på grund av småskador och familjeskäl.

Nu väntar fyra dagar ledigt för FCT, som haft en tuff träningsperiod. Nästa träningsmatch är borta mot Qviding den 18:e mars.

Matchfakta

FCT-Svane 4-0 (1-0)

Målen: 1-0 (10) Pelle Ödlund, straff, 2-0 (63) Johan Lundgren, 3-0 (83) Tom Abrahamsson, 4-0 (87) Fredrik Larsson.

Varningar, FCT: Sean Conaboy.

Publik: Ett 40-tal.

FCT:s startelva: Christoffer Karlsson – Andreas Schmidt, Adam Sävhage, Richard Ekunde (78), Sean Conaboy – Pelle Ödlund, Johan Lundgren – Oliwer Mattiasson (59), Timmie Roininen, Josef Daoud, Arlind Beqiri (59).

Ersättare: Fredrik Larsson (59), Tom Abrahamsson (59), Felix Ljung (78)