Vild glädje i VIF sedan Nils Berner, längst till vänster, forcerat in kvitteringsbollen mot FCT. Här kramas han om av Niklas Andersson och på väg att gratulera är Carl Hägg och David Bennhage.
Vild glädje i VIF sedan Nils Berner, längst till vänster, forcerat in kvitteringsbollen mot FCT. Här kramas han om av Niklas Andersson och på väg att gratulera är Carl Hägg och David Bennhage.

Linus matchhjälte när VIF slog ut FCT i DM

Fotboll: Intersport Cup Vänersborgs IF hade aldrig förlorat mot FC Trollhättan tidigare i en tävlingsmatch. Det gjorde man inte den här gången heller. Efter 2-2 vid full tid vann VIF efter förlängning med 3-2 och är vidare till DM-kvartsfinal.

ANNONS
|

Dramatiken låg tät över Vänersvallen när VIF och FCT gjorde upp. Två gånger tidigare hade lagen mötts i DM, två gånger hade VIF vunnit med 1-0. Nu svarade VIF på nytt för en strålande insats, inte minst lagets första halvtimme var fullt i klass med det i två divisioner högre upp spelande FCT. Tidigt tog man också ledningen genom Femija Selmanovic som utnyttjade ett missförstånd mellan mittbacken Fredrik Sundström och målvakten Ali Hassan. Krister Anderssons nickmål, direkt på hörna, gav FCT luft under vingarna och slutkvarten av första halvlek gick helt i gästernas favör, utan att det för den skull renderade i några direkta farligheter. Efter pausen var FCT-dominansen inledningsvis stor och Paul Khajo kom igenom och förbi Besarion Kodalaev i VIF-målet, men bollen rann iväg och över kortlinjen. Andreas Schmidt var på vippen att skottlobba in bollen från egen planhalva innan Jonathan Gustafsson gav FCT ledningen, också det på nick och efter hörna. Oscar Ehner hade ett direktskott efter högerinlägg i ribban i 86:e minuten och i det läget talade inte mycket för en VIF-kvittering. Men en farlig frispark från Moe Abdu följdes av ett långt, högt inlägg rakt framifrån från Robert Davidsson, Ali Hassan kom till korta i luftduellen och Nils Berner kunde forcera in 2-2-bollen i den andra stopptidsminuten. Den första förlängningskvarten slutade mållös, men i den andra hände det grejer. Som till exempel att Linus Lindholm blev stor matchhjälte genom att kruta in Moe Abdus frisparksinlägg på volley till 3-2. Och att Gabriel Bilan fick rött kort direkt efter att ha sparkat ner Abdu. Planbäst var unga mittbacksduon i VIF, Hampus Vajizovic och Markus Karlsson. Alltid rätt positionerade, alltid på plats för att bryta och spela bollen på enkelt sätt vidare. Hemmalagets backlinje överhuvudtaget spelade stabilt med tanke på att snittåldern på den låg strax under 20 år. Alexander Adolfsson och Nisse Berner gjorde stor nytta på mitten och framåt svarade Femija Selmanovic för sin kanske bästa match för säsongen. FCT då? Nja, självförtroendet verkar lysa med sin frånvaro och alldeles för många spelare underpresterar just nu. Smällen i Huskvarna senast hade satt tydliga spår och det som skulle bli en väg tillbaka i formhänseende blev om inte motsatsen, så näst intill. Genomgående bäst var Andreas Schmidt, skadad dock i slutminuterna.

ANNONS

Matchfakta Vänersborgs IF-FC Trollhättan 3-2 efter förlängning, 2-2 (1-1) vid full tid. Målen: 1-0 (7) Femija Selmanovic, 1-1 (30) Krister Andersson, 1-2 (69) Jonathan Gustafsson, 2-2 (90+2) Nils Berner. Domare: Adnan Busuladzic, Stenungsund. Publik: 250. VIF ställs i kvartsfinal mot vinnaren i mötet IFK Falköping-Gauthiod (spelas 7 juni).

ANNONS