Segerrus. LNIK firar 4-2-segern mot toppkonkurrenten VFK. De tre poängen innebär att man klättrar upp på tredje plats i tabellen.

LNIK mest effektivt i toppmötet med VFK

Lödöse Nygård tog tillvara på de chanser man fick hemma mot toppkonkurrenten Vänersborgs FK, vilket resulterade i en 4-2-seger. – Det blev ganska säkert till slut, säger tvåmålsskytten Matilda Johansson.

|

Inför matchen låg hemmalaget LNIK på fjärdeplats, medan gästerna från Vänersborg låg fyra poäng och två tabellplaceringar ovanför. Det var också vänersborgarna som tog ledningen, då mittfältsdynamon tillika lagkaptenen Josefin Berg fick på en pangträff från 25 meter och bollen studsade in via ribban bakom en chanslös Hanna Hjorth i hemmamålet.

Ett fåtal minuter senare fortsatte oturen att grina LNIK i ansiktet när skickliga kantspelaren Tilda Magnusson Tell fick utgå med en sträckning i baksida lår, och endast några minuter senare borde nog skytteligaledaren Linn Andersson ha utökat gästernas ledning på Sofia Thorséns fina inspel.

– Får vi in 2-0 där blir det en helt annan match, då hade både 3-0 och 4-0 kunnat glida in av bara farten, hävdar Per-Arne Lundqvist, tränare i VFK, som nu i stället fick se Matilda Johansson först styra in 1-1 på ett inkast, innan hon därefter avslutade en lyckad hörnvariant till 2-1.

– Hörnvarianten övade vi in i går (läs måndag), berättar målskytten, vars lagkamrat Embla Petersdotter sedan snappade upp en dåligt slagen VFK-passning och prickade in 3-1 ur snäv vinkel.

Både 2-1 och 3-1 kom inom den första halvlekens fem avslutande minuter, en period av matchen då det, enligt en gammal vedertagen sanning, är mycket psykologiskt jobbigt att släppa in mål.

Huruvida denna tes stämmer eller inte är oklart, men faktum är att VFK inte alls kom upp i samma nivå under den andra halvleken. I stället fick hemmalaget matchen precis dit de ville, och lyckades till och med dryga ut ledningen till 4-1 efter att en hemmahörna nickats i eget mål av en VFK-spelare.

Gästerna samlade sedan kraft till en slutforcering, men Ellinor Johnssons vackra 2-4-reducering var inte tillräcklig utdelning, utan Torben Christiansens lag gick segrande ur striden.

Matchfakta

Lödöse Nygård -VFK 4-2 (3-1)

Målen: 0-1 (7) Josefin Berg, 1-1 (28) Matilda Johansson, 2-1 (43) Matilda Johansson, 3-1 (45) Embla Petersdotter, 4-1 (60) självmål, 4-2 (86) Ellinor Johnsson.