Vänersborgs IF får klara sig utan David Bennhage ett tag framöver, smällen på knät vid torsdagens träning verkar dock inte vara så elakartad som först befarades.
Vänersborgs IF får klara sig utan David Bennhage ett tag framöver, smällen på knät vid torsdagens träning verkar dock inte vara så elakartad som först befarades.

Måltörstande VIF får klara sig utan David

När David Bennhage vred ena knät befarade Vänersborgs IF det värsta, men nu kommer någorlunda lugnande besked från Bennhage själv. – Jag hoppas jag kan börja träna igen om 1-2 veckor.

ANNONS
|

Incidenten som kommer att hålla David Bennhage vid sidan av planen i säkert ett par veckor inträffade i slutet av träningen i torsdags.

David förklarar vad det var som hände:

– Jag tog ned en boll och landade olyckligt.

Det fanns paralleller att dra till den skada som några timmar senare drabbade Zlatan Ibrahimovic, i Manchester Uniteds Europa League-möte med belgiska Anderlecht, men medan ”Ibras” skada kan betyda slutet på den svenske stjärnans karriär, kom Bennhage av allt att döma betydligt lindrigare undan.

Måndagens undersökning hos sjukgymnast gav i alla fall indikationer i den riktningen.

– Jag haltar fortfarande, men inget i knät var trasigt. Det verkar vara menisken som fick en smäll, men inte värre än så.

ANNONS

Det kommer dock att dröja innan VIF får tillbaka sin måltjuv i spel igen, hur länge är ännu så länge omöjligt att säga.

– Jag har inte haft någon knäskada tidigare, så jag vet inte hur det ska kännas, men det går åt rätt håll och känns bättre dag för dag.

Nu tror Bennhage själv att han ska vara åter i träning inom 1-2 veckor, och med det som måttstock kan vi nog räkna med att måltjuven missar minst två matcher: Derbyt mot Vänersborgs FK (29 april) och hemmamötet med Nordvärmland (6 maj).

Och således comeback mot FC Trollhättan (12 maj) om det går som Bennhage och VIF hoppas.

– Jag får känna mig fram helt enkelt.

VIF har haft svårt med målskyttet så här långt, och blivit nollat i båda sina hemmamatcher, Stenungsund (0-2) och Karlstad (0-3).

Söndagens möte med KBK följde han från läktarplats, och led med lagets svårigheter att göra mål:

– Någon nytta kunde jag nog ha gjort, det tror jag.

ANNONS