Årets mål av FC Trollhättans Ikenna

Malmö FF gjorde som väntat de flesta målen i cupmötet med FC Trollhättan, men hemmalaget definitivt det vackraste. – Ge mig några fler matcher från start så ska det bli ännu bättre, säger FCT:s målskytt Charles Ikenna.

|

Den som väntade på något gott behövde inte vänta länge, det dröjde bara tre minuter till dess att Charles Ikenna gjorde målet som avgjort är en kandidat till "Årets mål" på Edsborg. Ikenna fick bollen ute till höger, sprintade förbi förre landslagsbacken Behrang Safari, och avslutade med att skicka upp bollen i hemvändande MFF-målvakten Johan Dahlins högra kryss.

– Jag vill alltid gå på mål, sa Ikenna, och fick det att låta som den enklaste sak i världen.

Även Malmö-tränaren Magnus Pehrson var mäkta imponerad, gratulerade FCT-spelaren till en väl genomförd match och gav honom en välförtjänt klapp på axeln.

Och då har vi ännu inte sett det bästa av Ikenna, som lovar att det kommer mera:

– Det här var min första match från start, ge mig 4-5 matcher till.

Ikenna kan hur som helst bli en joker under serieavslutningen i division 2 Norra Götaland, en spelare som sportchefen Daniel Lennartsson var snabb att kontraktera när han visade upp sig på lagets träningar.

– Vi såg direkt att han var bra, säger Lennartsson om nigerianen som kom till FCT från spel på Malta.

Matchen i övrigt då?

Ja, det dröjde till halvvägs in i första halvlek innan MFF skapade sin första farlighet (Anders Christiansen med ett skott i ribban), men sedan tog allsvenskans ledarlag över mer och mer.

Alexander Jeremejeff kvitterade, sedan Carlos Strandberg nickskarvat fram bollen, och Franz Brorsson gav Skånelaget ledningen med bara minuten till pausvilan sedan FCT-försvaret glömt bort MFF:s uppsmygande mittback.

I andra halvlek kunde Malmö ganska enkelt bevaka sin ledning, det var först under matchens sista tio minuter FCT skapade ett par hörnor som – möjligen men inte särskilt välförtjänt – kunnat resultera i likaläge.

Istället 3-1 av Jo Inge Berget och 4-1 av Erdan Rakip, båda inhoppare i andra halvlek.

Matchfakta

Svenska cupen, omgång 2 FC Trollhättan-Malmö FF1-4 (1-2) Målen: 1-0 (3) Charles Ikenna, 1-1 (23) Alexander Jeremejeff, 1-2 (44) Franz Brorsson, 1-3 (87) Jo Inge Berget, straff, 1-4 (90) Erdan Rakip. Varnade, FCT: Jonas Emanuelsson, Marco Garcia Rodriguez. Domare: Granit Macedonci. Publik: 3110.