Ödsmåls målvakt Edvin Ahmadi boxar undan bollen framför näsan på Albin Broberg.
Ödsmåls målvakt Edvin Ahmadi boxar undan bollen framför näsan på Albin Broberg.

Mellerud kom till korta i seriefinalen

För sent skall syndaren vakna. Uttrycket passar perfekt in på Melleruds IF som låg under med 0-3 i seriefinalen mot Ödsmåls IK, men nådde 2-3 efter en stark spurt på stopptid. Så dags då.

ANNONS
|

Den tidiga seriefinalen på Rådavallen förväntades bli jämn och spännande, så som seriefinaler brukar bli. Men den här blev varken eller. Därtill var Ödsmål lite för bra, och MIF i motsvarande grad för dåligt.

Samtliga tre baklängesmål var snudd på pinsamma bjudningar från hemmalagets spelare och det vore förmätet att nämna några namn på syndabockarna. 0-1 kom efter ett ödesdigert bolltapp på offensiv planhalva, 0-2 på straff efter onödigt hårt ruff och 0-3 på en jättemiss i eget straffområde. Och så var den finaldagen förstörd för ett MIF, som inlett seriespelet så förtroendeingivande med sex raka segrar men som den här ökenvarma dagen var långt ifrån i det mesta.

ANNONS

Ödsmål däremot såg ramstarkt ut, verkade märkligt nog mer motiverat och hade ett mycket bättre passningsspel. Då har man vunnit mycket. Cristobal Cruz Aliaga, Behar Tahiri (straffen) och Martin Widenbäck gjorde målen innan Wiktor Svensson (90:e) och Albin Broberg (90+2) på frispark putsade till siffrorna något i slutskedet.

Noteras bör också att Ödsmål fick en spelare utvisad, Ahmed Hassu, i den första halvlekens slutsekunder. Detta sedan domaren plockat fram det röda kortet direkt sedan Hassu sagt något olämpligt. Trots det numerära överläget förmådde alltså inte Mellerud bättre än att först släppa in ytterligare ett mål, och sedan fixa två mål i rätt kasse, men alldeles för sent. Mellerud är delvis ursäktat för sin svaga insats då viktiga spelare som Viktor Öhrling och Gustav Larsson var avstängda. Dessutom saknades Sebastian Hedlund och ordinarie målvakten Andreas Grimheden.

Ödsmål har fått tillbaka Gustav Kjellström från IFK Uddevalla och han plågade ständigt MIF-försvaret med sin snabbhet och genombrottsförmåga. Segern för Ödsmål innebär att man övertar serieledningen från Mellerud, ledningen är efter sju omgångar två poäng.

ANNONS