Mellerud vägde för lätt mot Borås

I en kvart hängde FC Mellerud med topplaget Borås AIK på bortaplan – därefter öppnades dammluckorna bakåt och man förlorade till slut med hela 16-7.

|

– Försvarsspelet behöver förbättras, konstaterar Valon Gashi.

FC Mellerud visste att de stod inför en tuff uppgift när de begav sig till Borås för att möta tabelltvåan under söndagseftermiddagen.

Flertalet avbräck adderades till det som redan var en av säsongens svåraste matcher.

Man gjorde ändå ett gott försök och hängde med riktigt bra första kvarten, innan hemmalaget stack iväg målmässigt innan paus och då ledde med 4-1.

Efter halvtidspausen bjöds det på futsal av Hawaiiartad karaktär då det i stort sett blev mål i varje anfall. Totalt gjordes 18 mål på 20 minuter, och dessvärre stod FCM för endast sex av de målen, medan hemmalaget stänkte in tolv kassar. Detta gav slutresultatet 16-7.

– Vi möter ett av Sveriges bästa lag, men det är ändå inte okej att släppa in 16 mål, säger Valon Gashi, tränare i FCM.

Matchfakta

Borås-Mellerud 16-7 (4-1)

Målen, Mellerud: Almedin Besic 2, Simon Schullström Jansson, Anton Snibb, Enver Colic, Florijan Fejzulovic, Nevzad Dulovic.