Albin Broberg stod för två mål när MIF besegrade Henån med 4-3 och behöll serieledningen framför tätt jagande Ödsmåls IK.

Mellerud vann efter rysaravslutning

Två mål av skyttekungen Albin Broberg, varav det sista i den 89:e minuten, gav Melleruds IF segern borta mot Henån och fortsatt serieledning.

|

Det överraskande poängtappet hemma mot jumbon Kungshamn (0-0) verkade ha påverkat serieledande Mellerud. Laget uppträdde nämligen inte alls med samma självklarhet som tidigare under säsongen då man hade gått som tåget och vunnit 13 av 15 seriematcher. Inledningsvis flöt inte spelet på som det brukar, och i stället kunde hemmalaget ta ledningen efter 20 minuters spel.

MIF samlade dock kraft och replikerade till 1-1 genom Wictor Svensson. Vändningen fullbordades sedan strax innan halvtidspausen, då Gustav Larsson skickade upp bollen i krysset till 2-1.

Dalslänningarna började därefter få större ordning på spelet och skapade lägen för att utöka ledningen, men fick i stället se gästerna kvittera till 2-2 med kvarten kvar.

Man såg dock ut att kunna få med sig de tre poängen hem efter att Albin Broberg stött in 3-2 på en retur. Det ville sig dock inte bättre än att hemmalaget kvitterade till 3-3 strax därpå. Matchen såg då ut att sluta lika, innan Broberg klev fram och pricksköt in segermålet i den 89:e minuten.

– Starkt av killarna att vinna trots att spelet inte stämmer, säger en lättad Rikard Westman, assisterande tränare i MIF, som inte var sen med att berömma sin skarpskytt.

– Att ha en målskytt av Albins kaliber är guld värt för oss, säger Westman, och syftar på att Broberg nu gjort hela 19 mål på 15 matcher.