Segerjubel. VIF:s spelare hade all anledning att jubla efter 3-1-segern hemma mot bottenkollegan Lidköpings FK.

Moussa såg till att VIF tog andra raka segern

Med ett mål, en assist och stenhårt jobb var Moussa Taher den klart mest lysande stjärnan när Vänersborgs IF tog en mycket viktig seger hemma mot Lidköpings FK.

|

Matchen var på förhand uppbyggd som en oerhört viktig sådan mellan två lag i den nedre serie- regionen. De visade heller inte direkt någon toppklass rent försvarsmässigt under matchens tio inledande minuter, då passivt försvarsspel på defensiva fasta situationer gav lagen varsitt mål.

Först var det Linus Lindholm som utnyttjade den kalabalik som uppstod i straffområdet efter Markus Karlssons fina frispark, och gav hemmalaget en drömstart med 1-0 i den åttonde matchminuten. Den lyckan som infann sig i VIF-lägret skulle dock snabbt övergå i bedrövelse då LFK lyckades kvittera redan minuten efter. Även denna gång kom ett mål till efter en bra inläggsfrispark kombinerat med halvdant försvarsspel.

Efter kvitteringen var gästerna det klart bättre laget under en 20-minutersperiod. De kom runt på kanterna i stort sett varje gång de försökte samtidigt som ex- allsvenske Daniel Nordmark tilläts fördela bollar på mittfältet.

Som sig bör med fotbollens logik var det i stället VIF som gjorde matchens tredje mål när Tahers inspel stöttes i eget mål av en bortaförsvarare.

Efter målet uppträdde VIF med ett helt annat självförtroende. Hemmalaget började vinna bollar centralt i en helt annan omfattning än tidigare, samtidigt som Moussa Taher uppehöll gästernas backlinje med sitt energiska djupledsspringande.

Den fina hemmatrenden höll i sig efter pausvilan då Jonas Alfredsson prickade stolpen i början av halv-leken, innan Markus Karlsson hittade Taher med en läcker genomskärare. Taher tog emot bollen i steget och avslutade kliniskt till 3-1.

LFK jobbade sedan febrilt för att hitta en reducering och fick spendera den avslutande kvarten med en man mer på planen, sedan Linus Lindholm dragit på sig en andra varning. Mer än ett konstant tryck åstadkom man dock inte, utan VIF kunde inkassera sin andra raka seger.

- Vi höjer oss rejält efter paus. I första halvlek är vi inte bra, men lyckas ändå på något sätt ha ledningen i paus. I den andra halvleken har vi bra koll på dem, då skapar de inte särskilt mycket. Mittfältet vann boll och backlinjen stod upp bättre, säger Frank Rosendahl, tränare VIF och fortsätter:

- Oerhört viktigt att vinna dessa två matcher, då Lerum och Lidköping kan bli huvudkonkurrenter i nedflyttningsstriden.

Matchfakta

Vänersborgs IF-Lidköpings FK 3-1 (2-1)

Målen: 1-0 (8) Linus Lindholm, 1-1 (9) Jonathan Hallin, 2-1 (28) självmål, 3-1 (56) Moussa Taher.

Varningar, VIF: Emil Guldbrandsen,

Utvisning, VIF: Linus Lindholm (två varningar)

LFK: Felix Stenström, Joel Torstensson, Gustaf Norlin

Domare: Alban Mustafa.