Ny läktare på Torsbovallen

Trollhättans BoIS ska bygga en ny läktare inför återkomsten till division 3. – Den tidigare läktaren har inte varit representativ och välkomnande. Vi behöver en ny läktare som fyller sin funktion, säger Eva Wikman, ordförande i Trollhättans BoIS.

ANNONS
|

Herrlaget har tagit klivet upp i division 3, damlaget är nya i division 2. Därför bygger Trollhättans BoIS nu om sin läktare. Föreningen satsar 500000 kronor av egna medel.

– Det är tankar som vi har haft ganska länge. Nu har vi kommit så långt att vi faktiskt har fått bygglov och för någon vecka sedan började vi att gräva, berättar Eva Wikman.

Den nya läktaren blir ungefär i samma storlek som den gamla, 24 x 7 meter, men något djupare. På något års sikt ska den även förses med ett tak.

– Det kommer att bli ståplats högst upp på läktaren och så blir den centrerad. Den kommer att rymma cirka 200 åskådare.

ANNONS

Målsättningen är att arbetet ska vara klart till seriestart.

– Vi kommer att spela de första matcherna i april på konstgräs, eftersom A-planen inte är redo att spela på under april månad. Men när vi går på A-planen i maj hoppas vi att läktaren ska vara färdig, säger Eva Wikman.

De pengar som nu läggs på läktaren är medel som föreningen samlat ihop själv de senaste åren för att kunna förstärka och förbättra intrycket av Torsbovallen.

– Vi har inte tagit stöd från kommunen i det här skedet, men vi har såklart en dialog med kommunen. Vi vill bygga förrådsutrymmen under den nya läktaren och till det kommer vi att behöva stöttning.

ANNONS