Nya kommunmästare i futsal korade

Futsalmästerskapet i idrottshallen blev en fartfylld föreställning som bjöd på en revansch, en imponerande återkomst och två lyckliga vinnarlag.

|

ICA Kvantum Cup räknas även som kommunmästerskap för seniorer. Bland de titelsugna lagen fanns det två som gjorde comeback i turneringen. På damsidan var Frändefors tillbaka efter en paus från förra årets turnering och bland herrarna var det Bosna FC som satte skräck i motståndarna efter några års slumrande.

De båda gick obesegrade genom gruppspelet och tog hem förstaplatsen i gruppspelet med bred marginal. Arrangerande Vänersborgs IF knep andraplatsen och lyckades ta sig till final via en 2-1-seger mot trean Brålanda.

I finalen mot Bosna var det VIF som tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Jonathan Helldén. Bosna lyckades skapa lite spänning när de kvitterade till 1-1, men efter mål av lagkaptenen Hampus Vaijzovic och Hugo Engström kunde VIF säkra andra raka titeln.

– Jättekul, vi blev bättre ju längre dagen gick. Men de var väldigt bra, säger Helldén, som var inblandad i samtliga tre mål.

På damsidan knep Wargöns IK tredjeplatsen efter straffar mot Frändefors IF, medan VIF och Åsebro/Brålanda IF gjorde upp i finalen.

Finalen var mållös efter en halvlek, men direkt i andra gjorde Åsebro/Brålanda 1-0 genom Daniella Lundh. När VIF flyttade upp i slutskedet kom även 2-0, och därmed tog Åsebro/Brålanda revansch efter förra årets finalförlust.

– Vi hade som målsättning att gå långt och det gjorde vi, säger finalens lirare Amanda Jonasson.

Noterbart är även att målvakten Helena Janveden höll nollan genom hela turneringen.