Nysätra IP ska rustas för 15 miljoner

Nysätra IP rustas upp för 15 miljoner kronor. För det får Skoftebyns IF nya föreningslokaler med klubblokal och omklädningsrum för året-runt-bruk.

ANNONS
|

– Vi har velat rusta Nysätra under en lång tid och nu ser det ut som om det äntligen ska bli av, säger Mikael Rosell, ordförande i Skoftebyns IF.

Små oisolerade omklädningsrum och en liten, trång klubblokal. Skoftebyn har sedan länge vuxit ur sin kostym.

– Som det är i dag har vi ett och ett halvt omklädningsrum i en före detta tvättstuga som är byggd för en herrans massa år sedan. Många spelare åker hem och duschar och byter om efter träningar och matcher, säger Mikael Rosell och fortsätter.

– Nu när klubben har mellan 550 och 600 spelare i gång i olika lag och 900 medlemmar behöver vi ha större utrymmen som fungerar för vår verksamhet. Vi har varit all- deles för trångbodda under en lång tid.

ANNONS

Nysätra IP ligger vackert i en skogsglänta med slussområdet nedanför planen. När vi besöker anläggningen har solen precis kämpat sig igenom några tunna molnslöjor. Det ger ett ljust intryck över ett grönt och fräscht konstgräs. Ett par skolbarn trixar med en boll precis där solens strålar tränger igenom.

Anledningen till att kommunen ställer sig bakom planerna på en upprustning av anläggningen nu hör samman med att ett område vid Polhöjd, där en av nuvarande två byggnader med klubblokaler finns, ska tas i anspråk för bo-städer.

Kommunen har redan tecknat ett markavtal med en byggfirma och då måste klubblokalen rivas.

– Det är ett område som ligger mot slussarna och det är klart att det är attraktivt för bostäder, konstaterar Mikael Rosell.

Att kommunledningen även varit på besök ute på Nysätra har också påverkat beslutet tror Rosell.

– Jag visade några av dem runt här för en tid sedan och när man såg hur fallfärdiga omklädningsrummen var så insåg man nog att det var dags för en investering.

Kommunfullmäktige sa ja till planerna tidigare i veckan.

De nya lokalerna är tänkta att ligga längs med fotbollsplanens långsida, intill nuvarande läktare.

Byggstart är beräknad till oktober 2017 och kostnaderna ska fördelas jämnt över två år.

ANNONS

– Det blir samma typ av utrymmen som vi har nu, men betydligt fräschare och mer ändamålsenligt. En viktig del är att vi får omklädningsrum som fungerar året om.

Om tidplanen håller ska de nya klubblokalerna vara klara att tas i bruk till seriestarten 2018.

ANNONS