Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Nytt hattrick av Tilda

Tre mål mot Vallen i lördags, och nu tre mål mot Skepplanda. Tilda Magnusson Tell öser in mål, och ser till att LNIK klättrar i tabellen.

Inför kvällens derby låg Lödöse Nygård på en fjärdeplats i tabellen, medan Skepplanda BTK återfanns ett snäpp högre upp på tredjeplats. Det var upplagt för en jämn och hård match, men efter 90:e minuter spelade stod det 4-1 till hemmalaget.

– I första halvlek tycker jag inte vi är så bra som vi vet vi kan. De spelade bäst och hade mer boll men skapade inget direkt. I stället leder vi med 2-0 i paus, säger Torben Christiansen, tränare LNIK.

Första målet kommer redan efter sex minuter genom Tilda Magnusson Tell, framspelad av Evelina Löfström. Fem minuter innan halvtid är Tilda återigen framme och nickar in 2-0 på en hörna.

– Det var kul. Jag tror att anledningen till att jag gör mycket mål nu är att jag koncentrerar mig och verkligen fokuserar på att den ska sitta, säger Tilda Magnusson Tell.

I 62:e matchminuten gör Tilda sitt tredje mål för kvällen. När LNIK sedan utökar till 4-0 genom Yoanna Högström är matchen avgjord, även om Skepplanda reducerar till 4-1 med bara några minuter kvar.

– Förväntningarna var att det skulle bli hårt eftersom det var derby. Men vi tycker att vi är det bättre laget och det visar vi också i dag. Vi för spelet och kämpar för varandra, säger Tilda Magnusson Tell.

Tre mål av Tilda och 4-1 totalt gör att LNIK klättrar förbi Skepplanda i tabellen.

– Vi har sagt att vi ska vara topp tre och tjejerna börjar fortstå vad som krävs, och det är hårt arbete. Alla tar jobbet fullt ut hela tiden, säger Torben Christiansen.

Se mer från - TTELA-TVÅAN DAM
MEST LÄST