Oavgjort i chansrikt Tvåstadsderby

Målchanser saknades sannerligen inte – men det blev bara varsin fullträff när Trollhättekombinationen tog emot VFK på ett soligt Stavrelunds IP. ​– Skönt att vi bröt förlusttrenden, sa Sandra Jansson, duktig målvakt i VFK efter 1-1 (1-1).

|

Vänersborgs FK har varit i en djup resultatsvacka med fem raka förluster och förlorad kontakt med topplagen i serien. Nu blev det en viktig pinne vilket också höll söndagens motståndare från Trollhättan på plats lite längre ned i tabellen. – Men jag är ändå lite besviken, vi borde ha gjortfler mål och vunnit matchen nu när vi bara släppte ett bakåt, sa Sandra Jansson, som bland många andra parader räddade ett par frilägen från hemmalagets spjutspets Julia Jonasson. Hemmatränaren Håkan Sandersson var för övrigt full av beundran över Julias insats. – Hon är ju helt grym, vilken fysik! Men så tränar hon mest av alla också ... Oavgjort kanske ändå var rättvist till slut, men ingen hade väl protesterat om resultattavlan i stället för 1-1 hade visat 4-4. Närmast ett segermål var VFK när man i slutminuten noterades för en nick i stolpen med efterföljande kalabalik med skott och täckande ben. Notabelt också att Linn Andersson i VFK hade helt öppet mål i den andra halvleken, men lyckades med konststycket att skjuta utanför. VFK tog ledningen genom Lisen Lund innan Julia Jonasson kunde fastställa slutresultatet 1-1 redan i den 21:a minuten.