Robin Jansson är klar för FC Trollhättan, kontraktet skrevs under måndagskvällen. Närmast kommer Jansson från IFK Uddevalla.
Robin Jansson är klar för FC Trollhättan, kontraktet skrevs under måndagskvällen. Närmast kommer Jansson från IFK Uddevalla.

Robin har bestämt sig för FCT

De senaste dagarna har varit bra för FC Trollhättan, och spelartruppen har utökats med två namn: Andreas Schmidt och Robin Jansson. – Det känns rätt med FCT, säger Jansson.

ANNONS
|

Robin Jansson, närmast från IFK Uddevalla men ursprungligen från Brålanda IF, skrev på kontraktet i samband med måndagens träning. – Klubben har allt som behövs för att klättra uppåt, dessutom en både duktig o meriterad tränare i Tor-Arne (Fredheim), säger Robin. Sportchefen Daniel Lennartsson om nyförvärvet: – Robin konkurrerar centralt både i backlinjen och på mittfältet, och så ser han ut som en islänning också, det gör inte saken sämre. Nu är det dessutom klart att backen Andreas Schmidt fortsätter på Edsborg, trots att Ljungskile hade krokarna ute. – Det är jättekul att han väljer att stanna hos oss, fortsätter Lennartsson. Däremot står FCT fortfarande utan målvakt sedan man fått nej tack från Andreas Samuelsson, under 2016 i IK Oddevold och tidigare i IFK Uddevalla. I IFK hade han Ulf Carlsson som målvaktstränare, och när Carlsson nu fått samma uppgift i FCT var det naturligt att fråga Samuelsson. FCT fick dock – i likhet med alla andra klubbar som varit intresserade av Samuelssons tjänster – nej tack. – Jag har inte tiden till att jobba heltid, spela fotboll i FCT samtidigt som jag ska bygga hus på hemmaplan (Grundsund), förklarar han. Även hans förra klubb Uddevalla har hört sig för, men: – Som det ser ut nu landar jag inte där heller. Frågan är därför var? – Jag kommer att hålla igång någonstans, men det beslutet har jag inte tagit än, det ringer klubbar hela tiden. Och helt stängd är inte dörren till FCT: – Vi får se vad jag har tid för längre fram.

ANNONS

Fakta: De har kontrakt med FC Trollhättan Adam Sävhage Richard Ekunde Tom Abrahamsson Johan Lundgren Jonas Emanuelsson Fredrik Sundström Fredrik Larsson Andreas Schmidt Robin Jansson

ANNONS