Seger för LNIK efter Tildas hattrick

Tre mål av LNIK:s Tilda Magnusson Tell bäddade för en säker seger med 4-0 (1-0) hemma mot Vallens IF.

|

Lödöse Nygård IK tog säsongens andra seger när de besegrade Vallens IF hemma på Alevi på lördagseftermiddagen.

– Vi har egentligen matchen från början till slut, säger en nöjd Torben Christiansen, tränare LNIK.

Trots ett stort spelövertag kom LNIK:s första mål inte förrän i den 41:e matchminuten. Det hela var en uppvisning av Tilda Magnusson Tell som drev framåt på vänsterkanten, bröt in mellan Vallens mittbackar och satte bollen säkert i mål. Det var hennes första av tre.

Men innan Tilda kunde fullborda sitt hattrick utökade Rebecca Heinerås hemmalagets ledning till 2-0 drygt tio minuter in i andra. Tio minuter efter det gjorde Tilda sitt andra mål för dagen och efter ytterligare dryga tio kunde hon fastställa slutresultatet till 4-0.

– Vi var makalöst bra i dag. Det är ett bra lag vi möter, det är inte många lag som kommer vinna över dem med 4-0. När vi spelar såhär är det inte många lag som slår oss, säger Torben Christiansen.