Skoftebyn är redo att växla upp

Som nykomling i division 1 väntar en helt ny utmaning för Skoftebyns IF när serien sparkar i gång om en knapp månad.

ANNONS
|

– Vi måste vara mer noggranna i allting, berättar Kajsa Mazolaqi, huvudtränare i SIF.

Under ledning av tränarduon Kajsa Mazolaqi och Patrik Thulin stod Skoftebyns IF för en lysande fjolårssäsong i division 2. Avancemanget upp till division 1 säkrades redan med två matcher kvar att spela, och sedan dess har förberedelsearbetet inför den annalkande säsongen varit i full blom.

Truppen har bland annat förstärkts med meriterade namn som Anna Larsson, Linn Andersson och Anna Johansson, vilket innebär att firma Mazolaqi/Thulin har en bred trupp att tillgå.

– Vi har stor konkurrens på varje position och många bra spelare att välja mellan. Det är en månad kvar tills serien drar i gång och vi har fortfarande inte spikat någon matchtrupp, berättar Mazolaqi, som under försäsongen har fått se sitt lag mäta sina krafter med elitettan-laget Kungsbacka (1-5-förlust), division 1-laget Gauthiod (1-2) samt division 2-lagen Falköping (3-1) och Orust (1-3), innan man under lördagen ställs mot division 1-kollegan Bergdalens IK på Edsborgs konstgräs.

ANNONS

– Vi har valt att matcha laget tufft för att försöka växa in i division 1-tempot och för att spelarna ska förstå vad som kommer att krävas av dem, förklarar Mazolaqi och utvecklar sitt resonemang:

– Tempot är mycket högre på den här nivån. Dessutom måste man vara noggrannare både med och utan boll. Medan vi tidigare har kunnat rädda upp försvarsmisstag med bra individuella prestationer, så kommer misstagen att straffas hårdare i division 1. Det blir därtill ett mentalt test för spelarna att hamna i underläge betydligt fler gånger än vad vi gjorde i fjol.

Många nykomlingar väljer en defensiv approach när man anländer till en högre division, men till den skaran sällar sig inte Skoftebyn.

– Vi kommer inte att ge vika från vår i grunden offensiva spelfilosofi. Vi spelar hellre bra fotboll i division 2 än ”tjongfotboll” i division 1, avrundar Kajsa Mazolaqi.

Läs mer:TTELA direktsänder matchen mellan Skoftebyn och Bergdalen.

ANNONS