Skoftebyns IF och Vänersborgs FK vann sina matcher i DM och är nu klara för åttondelsfinal. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Skoftebyn och VFK vidare till åttondelsfinal

Skoftebyns IF är klart för åttondelsfinal i DM efter vinst med 3-2 (2-1) mot Mariestads BoIS.

|

Det blev en svängig match på Lekevi på onsdagskvällen. Skoftebyn hade en bra målchans tidigt i matchen men det var Mariestads som tog ledningen efter dryga kvarten. Trots baklänges mål fortsatte Skoftebyn att spela bra och efter en fin djupledsboll av Edina Osmanovic kunde Mirjam Bader kvittera. Mer skulle det bli. Bara några minuter senare tog Skoftebyn ledningen genom Elin Carlsson.

Tidigt i andra halvlek gjorde Elin Carlsson återigen mål och utökade Skoftebyns ledning till 3-1. Drygt tjugo minuter senare reducerade Mariestad till 2-3, men närmare än så kom man inte.

– Det var en svängig match, ena stunden dominerade vi, andra stunden dominerade Mariestad. Men jag tycker vi vann rättvist, säger tränaren Patrik Thulin.

Mera från damernas-DM:

... Vänersborgs FK frossade i mål i sitt möte med Åsarp-Trädet/Redväg, och vann med 10-0.

– Vi spelade bra och fartfylld fotboll första 30 minuterna, och då stod det 6-0. Sedan sjönk tempot, totalt sett en bra laginsats, säger tränaren P-A Lundqvist.

Målskyttar: Linn Andersson 3, Sajra Fejzic 2, Revecka Möller, Lisen Lund, Wilma Karlsson, Sofia Thorsén och Josefin Berg.

... Sämre gick det för TFK/HIS/TBoIS, som föll hemma med 1-5 (0-2), men så var det också Lidköpings FK, till vardags i division 1, som stod för motståndet på Skogshöjdens konstgräs.

Julia Jonasson gjorde hemma-lagets mål, men så dags hade gästerna redan ledningen med 4-0.

I nästa omgång, som är 1/8-delsfinal ställs Skoftebyn (hemma) mot Falköpings KIK, medan VFK möter Skultorps IF (hemma).