Lagkaptenen Isman Ali och vänsterbacken Gustav Larsson har full kontroll på bollen i tisdagens möte med Västerås SK, en match som ­Skoftebyns 14-årslag vann med 2-0. Isman Ali är snabb, teknisk och ­drivande i laget.
Lagkaptenen Isman Ali och vänsterbacken Gustav Larsson har full kontroll på bollen i tisdagens möte med Västerås SK, en match som ­Skoftebyns 14-årslag vann med 2-0. Isman Ali är snabb, teknisk och ­drivande i laget.

Skoftebyn på väg mot A-slutspel x 2

Det går bra nu för Skoftebyns IF i Gothia Cup. Pojkar 15 är redan klart för A-slutspel, och pojkar 14 har stora möjligheter att ta sig dit de också. – Målet är minst kvartsfinal, kanske semifinal till och med, säger Dejan Petrovic, tränare för P14.

ANNONS
|

I P14 öppnade Skoftebyn med 2-2 mot Ordin FC, en tuff motståndare från Brasilien, och gruppetta nu när två omgångar avverkats i grupp 32. – Ordin är kanske en av kandidaterna att vinna hela cupen, säger Dejan Petrovic. Nu var det ändå nära att Skoftebyn vunnit matchen, Söderns charmörer hade ledningen med 2-1 och det återstod endast två minuter när det brasilianska gänget kvitterade. Första segern kom i stället på tisdagen, mot Västerås SK, som besegrades med 2-0. – Men vi missade massor av målchanser, vi har lite problem med målskyttet. Gruppen färdigspelas under onsdagenmed Ordin och Skoftebyn på fyra poäng, VSK skuggar på tre. I sin sista gruppspelsmatch ställs Skoftebyn mot skotska Monifieth Athletic, på noll poäng efter dubbla förluster. – Vi hoppas kunna vinna gruppen, och få lite lättare lottning i slutspelet, säger Dejan Petrovic. I pojkar 15 har Skoftebyn tre raka segrar och är redan klart för A-slutspel trots att en omgång återstår. Onsdagens tidiga möte (avspark 08.00) mot Brommapojkarna är gruppfinal. – Just nu mår vi jättebra, vi får se hur vi mår längre fram i veckan, skojar tränaren Ersan Zubovic. Hemligheten bakom framgången stavas i första hand en bred spelartrupp. – Vi har 18 barn där alla är på samma nivå, alla får mycket speltid och vi kan byta ut 4-5 spelare och laget är fortfarande lika bra. Och precis som kollega Petrovic ser Zubovic gärna att laget vinner gruppen: – Det ger oss en fördel i slutspelet, då spelar vi en match mindre där. I övrigt noteras flera fina resultat för de lokala lagen i Gothia Cup under tisdagen. TFK:s P15-gäng till exempel följde upp måndagens 4-0-seger mot SC Borgfeld med en 1-0-viktoria mot BK Höllviken och har nu alltså två raka fullpoängare och nollan ograverad i kolumnen för insläppta mål. TFK möter tidigt på onsdagsmorgonen kanadensiska Oshawa Kicks och är redan innan den matchen i princip klart för A-slutspel. Segrar tog även VFK och Dalslandskombinationen i P16.

ANNONS

Fakta: Tisdagens resultat för de lokala lagen F15 Vänersborgs IF-Södra Sandby 0-4 P14 Västerås SK 2-Skoftebyn 0-2 Gideonsberg-Mellerud 2-2 Sollentuna-Halvorstorp 1-0 P15 IBFF-Skoftebyn 0-10 Höllviken Red-Trollhättans FK 0-1 Bromma-Halvorstorp 0-0 P16 Trosa Vagnh.-Vänersborgs FK 0-2 Dalslandskomben-Skara 2-1

ANNONS