Stödet sviktar. Alla fotbollsföreningar i Trollhättan skriver inte under avsiktsförklaringen att FCT ska vara stadens elitlag.
Stödet sviktar. Alla fotbollsföreningar i Trollhättan skriver inte under avsiktsförklaringen att FCT ska vara stadens elitlag.

Skoftebyn stöder inte FCT:s elitsatsning

För ett par veckor sedan verkade det vara klappat och klart från fotbollsklubbarna i Trollhättan att stödja en fortsatt elitsatsning på FCT. Nu har situationen förändrats.

ANNONS
|

– Vi har fått till oss synpunkter från ledare, medlemmar och spelare och även kommentarer från andra föreningar. Vi kan inte skriva under ett avtal när vi ligger i samma serie som FCT, säger Mikael Rosell, ordförande i Skoftebyn.

I början av december samlades stadens fotbollsklubbar för att diskutera framtiden för fotbollen. På plats vid mötet fanns även Peter Asp, informationschef och ansvarig för sponsring i Trollhättans stad.

Kontentan av mötet var att klubbarna i Trollhättan var med på att FCT har de bästa förutsättningarna för att vara den klubb som det ska elitsatsas på, trots degraderingen från division 1.

ANNONS

Utifrån det fick FCT i uppgift att lämna in en ansökan om fortsatt elitstöd hos Trollhättans stad. Med den skulle det följa med en avsiktsförklaring, som skulle skrivas under av övriga fotbollsklubbar i staden.

Men Skoftebyn skriver inte under avsiktsförklaringen. Och Trollhättans BoIS har valt att bara skriva under en av två delar i avsikts- förklaringen.

Mikael Rosell, ordförande i Skofte- byn:

– Vår trovärdighet som förening sätts på spel om vi skulle skriva under en avsiktsförklaring att FCT ska vara stadens elitlag, när vi ligger i samma serie som FCT. Det vill vi inte riskera.

Mikael Rosell fortsätter.

– Men vi kommer inte att mot- arbeta i fall kommunen vill rikta sitt elitstöd till FCT. Vi kommer att förhålla oss neutrala i frågan. Och när det gäller delen med talangutveckling och juniorverksamhet så har vi redan idag ett fungerande fotbollsråd där vi tillsammans jobbar med frågorna. Där är vi positiva till att fortsätta utveckla samarbetet.

Från Trollhättans BOIS har man skrivit på och stöttar den del i avsiktsförklaringen som handlar om att det är FCT som ska bedriva elitverksamhet.

– I den delen konkurrerar vi inte, så det känns okej att skriva under där, säger Eva Wikman.

Däremot skriver man inte på den del som handlar om talangutveckling och juniorverksamhet.

ANNONS

– Vi tycker att det är två olika delar och att talangutveckling och juniorverksamhet är frikopplat från elitsatsningen. Vi behöver själva spelunderlag till vår egen junior- och ungdomsverksamhet. Den frågan behöver vi diskutera vidare.

Fotnot: Övriga nio klubbar; Trollhättans IF, Trollhättans FK, Halvorstorps IS, FCT, IFK Trollhättan, Sjuntorps IF, Trollhättans FF, Trollhättans Syrianska och Åsaka SK har skrivit under avsiktsförklaringen i sin helhet.

ANNONS