Skoftebyn tillbaka i segerspåret

Efter två raka besvikelser så vände Skoftebyn den negativa trenden mot Skepplanda. 4-1-segern innebär dessutom att laget går upp i serieledning.

|

I tabellen skiljde det bara fem poäng ner till Skepplanda, men på planen såg avståndet betydligt större ut. Den inledande kvarten dominerade hemmalaget fullständigt på Nysätra IP, och motståndarna lyckades knappt skicka bort bollen från den egna planhalvan.

Efter sju minuter spräckte Mirjam Bader nollan. Lagets skyttedrottning kunde enkelt bredsida in bollen efter ett misstag från motståndarförsvaret.

Bara någon minut senare var det dags igen, när Anna Martinsson satte 2-0 efter en fin djupledslöpning.

Med tvåmålsledningen i ryggen så verkade båda lagen slappna av. För Skoftebyns del innebar det att de flesta lägena slutade i offsideavblåsning, medan Skepplanda blev bättre på att spela sig ur trängda situationer. Bortalaget ordnade ett antal fasta situationer, och efter en halvtimmes spel kom reduceringen till 2-1 på hörna.

Med vind i seglen skapade de ytterligare en chans innan pausvilan, men SIF-målvakten Carolin Jönsson kunde se bollen passera utanför hennes vänstra stolpe.

Tio minuter in i den andra halvleken tilldelades Skoftebyn en hörna. På den fick Annika Möller helt obevakad nicka in 3-1 med en projektil i nättaket.

– Det stod och vägde, men när vi sätter 3-1 så känns det som att de inte orkar riktigt. Vi börjar riktigt bra, men blir nog lite för självsäkra. Men vi biter ihop, säger målskytten Möller.

När lugnet åter spred sig kunde även Elin Carlsson skriva in sig i målprotokollet, och bara en stund senare hade Emma Eriksson ett skott i ribbans undersida.

4-1 stod sig, och tre nya poäng innebär en återtagen serieledning tack vare en överlägsen målskillnad.

– Det har varit lite neråt de senaste två matcherna, både vad gäller spelet och resultaten, så det här var en skön seger, säger Annika Möller.