Två mål. Linus Ewenborg fortsätter att göra mål. I träningsmatchen borta mot Götene blev det två stycken. (Arkivbild).

Skoftebyn tog första segern

Efter ett kryss och två förluster tog Skoftebyn säsongens första seger. Och det blev en rejäl sådan, 6-1 (3-1) borta mot Götene.

|

– Första 30 minuterna är väldigt, väldigt bra. Vår bästa halvtimme på hela försäsongen, säger Johan Andersson, assisterande tränare.

Skoftebyn har blivit lätt tilltufsade på försäsongen efter ett oavgjort resultat mot Oddevold och förluster mot både Vänersborgs IF och Torslanda. Därför var lördagens storseger borta mot division 3-laget Götene efterlängtad.

– Vi körde över dem fullständigt den första halvtimmen. Det var fjolårets Skoftebyn på planen, säger Johan Andersson.

Testspelaren David Arkemar inledde målskyttet med att göra 1-0 redan efter tre minuter. Storskytten Linus Ewenborg utökade till 2-0 efter 25. Angel Ramadani, nyförvärv från FCT, utökade till 3-0 efter 37, innan hemmalaget reducerade innan halvtidsvilan.

Utskåpningen fortsatte i den andra halvleken när Skoftebyn gjorde ytterligare tre mål. Inbytte Paul Khajo var inblandade i alla tre. Först serverade han Isak Borg till 4-1 med kvarten kvar, minuten efter spelade han fram till Linus Ewenborg som satte 5-1, innan han själv avslutade med att göra 6-1 med tio minuter kvar att spela.

– Vi var bra i dag, men Götene kanske inte så bra. Hur som helst var det här ett stort fall framåt för oss, säger Johan Andersson.

Matchfakta:

Götene-Skoftebyn 1-6 (1-3)

Målen, Skoftebyn: 0-1 (3) David Arkemar (testspelare), 0-2 (25) Linus Ewenborg, 0-3 (37) Angel Ramadani, 1-4 (74) Isak Borg, 1-5 (75) Linus Ewenborg, 1-6 (80) Paul Khajo.

Startelvan: Mikael Källehult - Christoffer Andersson, Daniel Andersson, Alexander Almqvist, Isak Hedram (67) - David Arkemar (60) (testspelare), Hampus Ekström, Martin Lundgren, Sebastian Pettersson (51), Angel Ramadani (45) - Linus Ewenborg.

Ersättare: Isak Borg (45), Paul Khajo (51), Erik Sandersson (60), Tom Tersing (67).