Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

SIF jublar
Ny chans. Blir det en ny vinst för Skoftebyn futsal i söndagens match mot Skövde United FC?

Skoftebyn vill följa upp seriepremiären

Premiären blev precis som Skoftebyn futsal hade önskat. Nu är det dags för nästa utmaning när Skövde United FC kommer på besök. – Det är med nerv jag ser fram emot söndag, säger Christoffer Lundh, tränare Skoftebyn.

Att börja säsongen med en vinst är alltid skönt, att dessutom vända underläge 0-2 till seger 6-2 mot Gais ger såklart extra självförtroende.

– Vi gjorde en bra premiär och jag hoppas att det har gett oss vind i seglen, och att vi inte slår oss till ro. Vi är bättre än Gais i 40 minuter även om vi ligger under med 2-0 efter tio minuter. Vi hade bra självförtroende och visade på god karaktär när vi vände matchen, säger Skoftebyns tränare Christoffer Lundh.

Sen ska vi såklart komma ihåg att Gais är nykomlingar i högsta divisionen, det är däremot inte Skövde som förra säsongen slutade på kvalplats och sedan klarade att kvala sig kvar.

– Vi möter ett lag som inte har spelat några träningsmatcher. De hade en tuff fjolårssäsong och jag har ingen aning om var de står den här säsongen. Men jag hoppas att vi är starkare, säger Lundh och fortsätter:

– I premiären mot IFK Uddevalla förlorade Skövde med 3-6, men de stör Uddevalla lite. Men jag hoppas och tror att vi kommer vinna och ta tre poäng. Men vi kommer inte att få något gratis.

Men ni får bära favoritskapet?

– Ja, och det med all rätt. Vi har hemmaplan, vår serieplacering i fjol var bättre och vi vann i premiären. Sen är det inte så enkelt i någon sport, det är inte innan utan under matchen som det avgörs. Det är då det gäller att göra rätt saker och Skövde är ett lurigt lag, så jag har full respekt för dem, säger Christoffer Lundh.

Se också: TTELA sänder live-tv från matchen mellan Skoftebyn och Skövde – följ den här!

MEST LÄST