Skoftebyns svacka allt djupare

Tre raka matcher utan förlust har följts av fem raka matcher utan seger. 1–2 (0–1) hemma mot Gunnilse innebär att Skoftebyn dras in i bottenskiktet.

|

Skoftebyns fina säsongsinledning är som bortblåst. På ett gråkallt Nysätra IP blev det på fredagskvällen förlust mot tabelljumbon Gunnilse, som tog säsongens första seger. – Du har själv sett hur det ser ut. Vi tar dåliga beslut och har ett väldigt dåligt passningsspel, säger tränaren Tobias Karnevi, som hade svårt att dölja sin frustration. Men det fanns ändå vissa ljusglimtar i matchen sett ur Skoftebyns synvinkel. Den första kvarten var hemmalagets och Skoftebyn var mycket nära att ta ledningen redan i den första matchminuten. Martin Lundgren nådde högst på en hörna, men nicken gick i stolpkrysset och ut. Gunnilse såg stirrigt och osäkert ut och spelade stressigt. Skoftebyn föreföll att ha mer tyngd i sitt spel, men efter en spelvändning i den 18:e minuten ändrade matchen karaktär. Gästernas hyperfarlige forward Robert Lipovac rann igenom ett överspelat hemmaförsvar och drog hemmamålvakten Michael Källehult och 0–1 var ett faktum. Mot slutet av halvleken var Gunnilse det klart bättre laget och hade bud på ytterligare mål, främst på fasta situationer, men 0–1 stod sig fram till halvtidsvilan. Gunnilse höll sedan i taktpinnen en bit in i den andra halvleken. Skoftebyn agerade stirrigt och panikartat och det fanns stora luckor i boxen bakom hemmaförsvaret. – De spelar smart och är inte så dåliga som tabelläget visar, säger Tobias Karnevi. Hemmalagets kvittering kom därför något oväntat. Inbytte Albin Freiholtz fick i den 54:e minuten skottläge från 20 meter och med en drömträff satt kvitteringen i burgaveln precis innanför stolpen. Skoftebyn var tillbaka i matchen igen. Och med målet i ryggen blev spelet också tryggare en liten stund i mitten av den andra halvleken. Men så åkte Skoftebyn på en spelomställning igen. Igor Utkovic slog fram en djupledsboll till Robert Lipovac som skickligt chippade bollen över utrustande MIchael Källehult. 1–2 var ett faktum. Och trots att Skoftebyn vaskade fram flera bra kvitteringslägen mot slutet av matchen var det aldrig riktigt nära någon kvittering. Tidiga topplaget Skoftebyn dras därmed in i bottenskiktet allt mer. – Vi har ett tufft spelprogram framför oss de kommande matcherna. Men det är bara att fortsätta jobba. Vi behöver få tillbaka självförtroendet, säger Tobias Karnevi.

Matchfakta: Division 2 norra Götaland: Skoftebyn-Gunnilse 1–2 (0–1) Målen: 0–1 ((18) Robert Lipovac, 1–1 (54) Albin Freiholtz, 1–2 (72) Robert Lipovac. Varningar, Skoftebyn: Gustaf Rådström. Gunnilse: Ajdin Zeljkovic. Domare: Fredrik Olsson, Dalsjöfors. Publik: 147.