Stabilt i Dalsland

I den dalsländska fotbollen har två lag tillkommit och ett lag försvunnit sedan serierna fastställdes tidigt i vinter. Viken och Åmål har sent anmält andralag för spel i herrsexan, medan Bengtsfors har dragit sig ur damfyran med sitt andralag.

ANNONS
|

För ett par år sedan såg det dystert ut för den dalsländska seniorfotbollen. Flera lag hade dragit sig ur seriespelet inom loppet av några år på grund av spelarbrist.

– Vi inrättade möjlighet till bland annat 7-mannasammandrag och öppnade även upp för spel med 9-mannalag i de lägsta serierna. Det tror vi är åtgärder som gett effekt, säger Maria Pettersson, kanslichef på Dalslands Fotbollförbund.

I år finns det fulla herrserier, med tolv lag i division 4 Bohuslän/Dal och tio lag i både division 5 Dalsland och division 6 Dalsland. I ”sexan” har två lag tillkommit sedan serierna fastställdes innan jul, Viken 2 och Åmål 2.

ANNONS

– Viken drog sig ur på hösten, men återanmälde senare sin plats. Åmål har tillkommit med sitt andralag, säger Maria Pettersson.

Sju lag spelar i herrsjuan där det finns flexibla lösningar med möjlighet att spela 9-mannafotboll i matcher där något av lagen inte får ihop elva spelare.

På damsidan har det skett endast en förändring sedan serierna fastställdes. Det är fullt med lag, åtta stycken, i division 3 Bohuslän/Dal. Bengtsfors har dragit sig ur division 4 Bohuslän/Dal med sitt andralag och därför är den serien ett lag kort.

– Det ser ganska lika ut jämfört med 2016, säger Maria Pettersson.

ANNONS