Stark landslagsdebut av Jakob Johansson

Svenska landslaget i fotboll är vidare till final i Kings Cup efter straffavgörande mot Nordkorea. Trollhättesonen Jakob Johansson gjorde en fullt godkänd debut.

ANNONS
|

Jakob var riktigt bra i den första halvleken och låg bakom några av Sveriges målchanser. Han svarade även själv för ett farligt långskott.

Matchen slutade 1-1 efter full tid, (Erton Fejzullahu knorrade i 1-1 för Sverige i den 56:e minuten) och fick avgöras på straffar. Den vann Sverige som spelar final i Kings Cup mot antingen Finland eller Thailand.

Jakob byttes ut i den 84:e minuten mot Ivo Pekalski och fick beröm i flera olika kommentarer. – En fullt godkänd debut och ett utropstecken, menade bland annat Marcus Leifby på Aftonbladet.

Olof Lundh på TV 4 Sport sa till den svenska förbundskaptenen Erik Hamrén: – Vilka bra insatser av debutanterna. – Skoj när de tar chansen, sa Hamrén.

ANNONS

Assisterande förbundskaptenen Marcus Allbäck sa i pausen: – Jakob gjorde en jättebra första halvlek och ligger rätt i positionerna hela tiden. Bra teknik också trots en svårspelad plan, roligt att se så tidigt på säsongen. Jakob Johansson startade karriären i Trollhättans BoIS innan han fortsatte till FC Trollhättan. De senaste säsongerna har Jakob tillbringat i IFK Göteborg som han vann SM-guld med 2007, men har också spelat i både junior- och U21-landslaget.

ANNONS