VIF-tränaren Frank Rosendahl var nöjd trots förlusten.
VIF-tränaren Frank Rosendahl var nöjd trots förlusten.

Stark VIF-insats trots förlust

I fjol spelade Ljungskile SK i superettan och Vänersborgs IF i division 3. I går kväll möttes de båda på Uddevalla Arena i Ljungskile och division 1-laget LSK slog division 2-laget VIF med 2-0 (1-0).

ANNONS
|

Numera skiljer alltså bara en division mellan LSK och VIF, men det märktes å andra sidan i onsdagskvällens träningsfight.

LSK var nämligen det klart bättre laget.

– Ja, det är bara att erkänna. Totalt sett är de bättre än oss, men mina grabbar ska ha all cred för att de genomför matchen mycket bra, kommenterade VIF-tränaren Frank Rosendahl.

Victor Mollapolci, tidigare MIF, FCT och Oddevold men nu i Ljungskile SK, öppnade målskyttet med att göra 1-0 i matchens 33:e minut. Sägas ska att Victor såg mycket alert ut under den halvlek han fick spela.

I den andra akten stod det 1-0 länge och väl, men i den 87:e minuten kunde Tomy Filipovic fatställa slutresultatet 2-0 på straff.

ANNONS

– Första halvlek gör vi jättebra och håller hyfsat jämna steg med Ljungskile, men i andra tar de över, tyckte Frank Rosendahl, som dock var mycket nöjd på sättet som VIF-manskapet genomförde matchen.

– Vi försvarar oss bra och har även några chanser. Men som sagt, Ljungskile hade mest boll och vann helt rättvist.

Mittbackarna Hampus Vajizovic och Emil Guldbrandsen bäst i VIF.

Matchfakta

Ljungskile-VIF 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (33) Victor Mollapolci, 2-0 (87) Tommy Filipovic.

VIF:s startelva: Mustafa Abdulhakeem – Linus Lindholm (75), Hampus Vajizovic, Emil Guldbrandsen, Robert Davidsson – Alexander Adolfsson, Jonathan Helldén, Nils Berner, David Bennhage – Simon Svensson (35), Christian Sundén.

Ersättare: Joel Lundgren (35), Jonas Alfredsson (75).

ANNONS