Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

QgZ2zFrwF4A64_qLBxT-mmUnpGA.jpg
Lennart ”Kral” Andersson tränade tidigare IFK Uddevalla, men basar numera över Karlstad BK som på lördag möter FCT i en tidig seriefinal. Bild: Håkan Fredriksson

Stekhet seriefinal väntar i Karlstad

Årets hittills hetaste match i division 2 norra Götaland närmar sig med stormsteg. På lördag beger sig FC Trollhättan till Karlstad för en tidig seriefinal, TTELA är på plats och sänder live.

På lördag åker FC Trollhättan, ett gäng supportrar och TTELA från Trollhättan till Våxnäs IP i Karlstad för att bevittna den tidiga seriefinalen mellan Karlstads BK och FC Trollhättan. Två lag som på förhand var stora favoriter till seriesegern i årets upplaga av division 2 norra Götaland och som har levt upp till förväntningarna med råge.

På ena sidan står FCT som hittills är obesegrat och leder serien på 26 poäng. På andra sidan KBK som, efter en rejäl missräkning hemma mot nykomlingen Hisingsbacka (förlust 3-4), ligger en poäng efter.

Tack vare den starten har de, ­redan efter tio omgångar, skapat sig en lucka ner till IK Gauthiod på tredjeplats.

Tränare för Karlstad BK är Lennart ”Kral” Andersson, ett bekant ansikte för den fotbollsintresserade i Trestad. På meritlistan återfinns bland annat uppdraget assisterande tränare FCT, seger i division 4 med Vänersborgs IF och huvud­tränare för IFK Uddevalla.

När TTELA når honom några ­dagar innan match vill han inte göra ­någon stor sak av den kommande seriefinalen.

– Det är 26 matcher i serien och vi försöker gå in för varje match på samma sätt. Varje match lever sitt eget liv och vi måste vara ödmjuka och på tå, annars blir det inga segrar, säger han.

Och när det gäller taktik och tankar inför matchen är han förtegen.

– Det är inget jag vill prata om i media. Men FCT är obesegrat ­hittills så det är så klart ett bra fotbollslag vi möter, säger Lennart ”Kral” Andersson.

För den som inte har möjlighet att ta sig till Karlstad på lördag sänds matchen på ttela.se med start 15.50.

MEST LÄST