Stor dramatik när FCT vände och vann

De var nere i brygga, men med matchens sista spark, eller snarare nick, kunde FCT till slut fullborda en dramatisk vändning mot Vårgårda och vinna med 4-3 (1-2). – Otroligt skönt att vinna en sådan här match, sa Tor-Arne Fredheim.

|

Det var en på förhand klurig match mot ett Vårgårda som på sina två senaste matcher gjort hela 11 mål och bara släppt in ett. Och det började på värsta tänkbara sätt, då gästerna redan efter tre minuter spelade fick en hörna som David Lager kunde nicka in. Det dröjde dock inte mer än två minuter innan FCT:s Fredrik Söderqvist sprang sig fri och kyligt placerade in kvitteringen.

Efter detta tryckte hemmalaget på för ett ledningsmål, men Vårgårdas målvakt Niklas Eriksson storspelade och räddade ett dubbelläge. I minut 21 kom det som en blixt från klar himmel. Gästernas Mohammed Abdulrahman kunde snappa upp bollen vid mittcirkeln, löpa obehindrat mot mål och skicka iväg en kanon som seglade upp i krysset. Otagbart för Sachsanidis i mål och 1-2 var ett faktum, ett resultat som stod sig till halvlek.

Andra halvlek började lika dystert för FCT som den första slutade. Samme man, Mohammed Abdulrahman, fick en genomskärare och kunde placera in 1-3 intill bortre stolpen. Vid den här tidpunkten såg de svartröda ut som ett slaget lag, men i stället verkade det fungera som en väckarklocka. Kort efter ett dubbelbyte, då Robin Jansson och Richard Ekunde kunde äntra planen, kom reduceringen. Johan Lundgren gör 2-3 på volley efter ett fint inspel av Arlind Beqiri och nu tycktes FCT vilja spela fotboll igen, för efter detta var det nästan spel mot ett mål.

Hörna efter hörna, räddning efter räddning av bortalagets målvakt, bollen ville bara inte gå in i mål. Tills tränare Tor-Arne Fredheim bestämde sig för att byta in Josef Daoud. I 82:a minuten kom han in och ersatte Jonas Emanuelsson, och sekunderarna efter kunde han spela in bollen från högerkanten in till Fredrik Söderqvist som nickade in kvitteringen. Vårgårda-spelarna är vid det här laget helt slutkörda och orkar helt enkelt inte stå emot den enorma pressen, och var säkert besvikna när domaren visade fem minuters tilläggstid.

När klockan tickat upp på 94, fick Johan Lundgren bollen efter en frispark och kunde slå in till i straffområdet till kapten Pelle Ödlund, som i ett hav av rödvita spelare kunde nicka in det förlösande segermålet. Då exploderade Edsborg och tre poäng var, efter många om och men, fixade. – Vi har haft problem med att punktera sådana här matcher när vi för spelet. De gör tre snygga mål som inte Filippos kunde göra så mycket åt, men bytena gav resultat. Så otroligt mycket skönare att vinna en sådan här match än om vi hade lett från början till slut. Nu blir det skönt att gå på semester, sa en nöjd Tor-Arne Fredheim efter matchen.

FC Trollhättan - Vårgårda IK 4-3 (1-2) Mål: 0-1 David Lager '3 1-1 Fredrik Söderqvist '5 1-2 Mohammed Abdulrahman '21 1-3 Mohammed Abdulrahman '49 2-3 Johan Lundgren '54 3-3 Fredrik Söderqvist '82 4-3 Pelle Ödlund '95 Varningar: - Domare: Christer Hallén Publik: 455