Trollhättans FK:s P15-lag stod för den mest framskjutna placeringen av våra lokala lag i Gothia cup.
Trollhättans FK:s P15-lag stod för den mest framskjutna placeringen av våra lokala lag i Gothia cup.

TFK gick långt i Gothia cup

Av de lokala lag som deltog i årets Gothia cup var det Trollhättans FK:s P15-lag som drog det längsta strået. Till slut tog den framgångsrika resan dock slut när man föll med 0-2 mot franska CO Vincennes efter förlängning.

ANNONS
|

Fyra av våra lokala lag tog sig vidare från sina grupper till A-slutspel, men firade där olika stora triumfer. Medan de båda Skoftebyn-lagen (P14 och P15) fick respass ur turneringen i den första slutspelsomgången, gick det bättre för Trollhättans FK:s P15-lag och Melleruds IF:s P14-lag.

TTELA skrev i går om att Trollhättans FK:s P15-lag tagit sig vidare från gruppen i egenskap av att vara gruppsegrare. Förstaplatsen ledde till att man direktkvalificerade sig för den andra omgången i A-slutspelet.

Väl där ställdes man mot tyska FC Kaunitz i en match som skulle visa sig bli en riktig rysare. 0-0 efter full tid följdes av straffar som TFK till slut vann man 4-3 och därmed jublande kunde konstatera att man var klart för sextondelsfinal i världens största ungdomsturnering.

ANNONS

Lika glada skulle man dessvärre inte vara en efter en snöplig 0-2-förlust efter förlängning i sextondelsfinalen mot CO Vincennes.

Melleruds IF kom tvåa i sin grupp och kvalificerade sig därmed för den första slutspelsomgången. Där stod man för en imponerande insats när man betvingade Hanvikens SK med 2-1.

– Killarna gjorde en jätteprestation i den matchen. Dessvärre satt dock den matchen kvar i benen i dag, berättar MIF-ledaren Håkan Stefansson om att laget efter en jämn och mållös första halvlek mot litauiska ASRC Alytus i slutändan föll med 0-3 i matchen som tillhörde den andra slutspelsomgången.

– Litauerna var dessutom ett sämre lag än Hanviken, men krafterna fanns inte i benen. Det blir så när man spelar många matcher på korta dagar, förklarar Stefansson som annars var väldigt nöjd med sitt lags insats i turneringen.

– De får med beröm godkänt av mig. Det var över förväntan att gå så långt.

Ett lag med lokala inslag som även de gick vidare till A-slutspel var Dalslandskombinationen. Laget fick dock spela under Eds FF:s namn och bestod till stor del av spelare från norra Dalsland. MIF:arna Hampus Soppi Svensson, Wilhelm Ferm och Rasmus Larsson var dock med i laget som föll i den andra slutspelsomgången.

ANNONS

Så gick det för de lokala lagen under torsdagen

Flickor 15

B-slutspel, and ra omgången:

Vämersborgs IF-Rapid A 2-1

Pojkar 14

A-slutspel, andra omgången:

MIF-ASRC Alytus 0-3

B-slutspel, andra omgången:

Halvorstorps IS-IK Zenith1-3

Pojkar 15

A-slutspel, andra omgången:

Trollhättans FK-Kaunitz 0-0 (4-3 e str.)

Sextondelsfinal:

TFK-CO Vincennes 0-2

B-slutspel, andra omgången:

HIS-Brazasphx 1-0

Pojkar 16

B-slutspel, andra omgången:

Vänersborgs FK-Västerås BK 2-1

ANNONS