FC Trollhättan sliter i botten på division 1 södra och med målskyttet, och av den anledningen hade Jörgen Ericson, som känner Torbjörn sedan gammalt, bjudit in Nilsson till torsdagens träning.
FC Trollhättan sliter i botten på division 1 södra och med målskyttet, och av den anledningen hade Jörgen Ericson, som känner Torbjörn sedan gammalt, bjudit in Nilsson till torsdagens träning.

Torbjörn hos FCT

Vad gör ett lag som krisar med målskyttet? …Tar hjälp av en expert på området, så klart. När FC Trollhättan tränade under torsdagen gnuggade Torbjörn Nilsson mittfältare och forwards.

ANNONS
|

Goda råd börjar bli dyra för FCT, och efter en titt i tabellen kan man enkelt konstatera att bristen på gjorda mål är den enskilt främsta orsaken till placeringen under nedflyttningsstrecket. Av den anledningen gästspelade Torbjörn Nilsson, "Ärkeängeln" efter många och framgångsrika säsonger i IFK Göteborg, på Edsborg under torsdagens träning. Först teori och sedan praktiska övningar. – Det bygger på spelförståelse, hur du kan påverka spelet, sa Torbjörn innan han klev ut på gräsmattan. Och som, när han blivit varm i kläderna, fortsatte att dela med sig av goda råd till Josef Daoud, Kenan Mehovic & Co. – Möt bollen, det är grunden, och var inte rädd för att spela bollen på ytan, den är inte farlig. Torbjörn klargjorde också att han inte tycker om forwards som klagar och säger att "Jag fick inga bollar att jobba med": – Det är det värsta uttryck jag vet, du får de bollar du förtjänar. Mest överraskande – utöver att Torbjörn Nilsson dök upp på träningen – var det möjligen att Pontus Johansson, vänsterbacken, placerades bland mittfältare-forwards. – Våra motståndare har lärt sig att stänga vår högerkant, Pontus kan göra nytta högre upp i banan, säger Jörgen Ericson, FCT-tränaren som umgås med tanken att använda Johansson mer offensivt i fortsättningen. Han kanske till och med är den målskytt laget skriker efter? När man tränade avslut blev det mål först på det sjunde försöket. Målskytt? Pontus Johansson så klart ... Fotnot: FCT:s interna skytteliga toppas av Robert Bagger (4 mål), tätt följd av Fredrik Sundström och Josef Daoud (3).

ANNONS
ANNONS