Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tobias Karnevi
Skoftebyns tränare Tobias Karnevi var inte helt nöjd efter lagets första förlust i årets seriespel.

Tung förlust för Skoftebyn

Efter två vinster kom den första förlusten för Skoftebyns IF. Nykomlingarna Vårgårda gjorde det svårt för "Söderns charmörer" och vann lördagens match med 1-0 (0-0).

Förra veckan tog Vårgårda en poäng mot favorittippade FC Trollhättan. Den här gången var det ett annat Trollhättelag som fick lära sig att nykomlingarna Vårgårda är att räkna med.

De båda lagen på Nysätra IP var sugna på att spela och inledningsvis höll matchen ett högt tempo. Den första riktigt farliga målchansen för hemmalaget kom redan efter två minuter. Niklas Eriksson i Vårgårdas mål missbedömde en boll och hemmalagets Hampus Ekström fick en bra chans att lobba bollen över målvakten, men missade målet.

I 27:e minuten fick Vårgårda sin första riktigt farliga målchans när David Lager drog på ett skott som hemmamålvakten Michael Källehult räddade. Efter det var det långt mellan farligheterna.

– Det är en passiv och stundtals dålig första halvlek. Det kändes som att vi kanske inte hade rätt fokus på saker och ting, säger Skoftebyns tränare Tobias Karnevi.

I andra halvlek var det ett nytt Skoftebyn som kom ut på plan. De satte hög press och hade några riktigt vassa chanser. I 53:e minuten sköt Paul Kahjo strax utanför straffområdet, ett skott som Vårgårdas målvakt Niklas Eriksson fick sträcka ut på ordentligt för att lyckas peta utanför stolpen.

Men i stället var det Vårgårda som tog ledningen i 61:e matchminuten genom ett snyggt skott i krysset av Albinot Rexhepi som Michael Källhult var chanslös på.

Efter ledningsmålet backade Vårgårda hem samtidigt som Skoftebyn tryckte på för ett kvitteringsmål. Bland annat slog Engjell Ramadani ett inlägg från vänster som Linus Ewenborg nickade precis utanför mål. I 70:e minuten fick Linus Ewenborg ytterligare en chans att kvittera när han fick en boll i djupled av Paul Kahjo. Den här gången kunde Vårgårdas målvakt enkelt rädda.

– I andra är det nästa bara vi på plan. Vi skapar en handfull chanser men deras målvakt göra några riktigt bra räddningar. Det är ett snyggt mål och bra målvaktsräddningar som avgör, säger Tobias Karnevi.

Matchfakta:

Skoftebyn-Vårgårda 0-1 (0-0)

Målskyttar: 0-1 (61) Albinot Rexhepi.

Varningar: Engjell Ramadani, Skoftebyn.

Domare: Mirza Beculic.

Publik: 402.

TTELA-TVÅAN HERR
Läs mer om TTELA-TVÅAN HERR
MEST LÄST