Det var, av förståeliga skäl, deppiga miner i VIF-lägret efter att man förlorat lördagens derby mot Vänersborgs FK med 2-3.
Det var, av förståeliga skäl, deppiga miner i VIF-lägret efter att man förlorat lördagens derby mot Vänersborgs FK med 2-3.

Vänersborg FK vände sent i derbyt

Med en kvart kvar var skrällen nära. Men Vänersborgs IF höll inte hela vägen mot Vänersborg FK. – Det var tre viktiga poäng, sa matchvinnaren Josefin Berg, som gjorde 3-2 i slutminuten.

ANNONS
|

Lördagens förmiddagsderby lockade 235 åskådare till Vänersvallen, och för entrépengen fick de en god portion dramatik. Avslutningen bjöd nämligen på en vändning av sällan skådat slag.

Fram till den 75:e matchminuten befann sig VIF i en 2-0-ledning, tack vare ett underbart nickmål av Amanda Sjöö samt ett kyligt frilägesavslut från Elin Bååt.

Men plötsligt var det som om tiden stannade upp – vilket utnyttjades av ett favorittyngt VFK.

Och det mesta kretsade, som vanligt, kring Josefin Berg, som gav gästerna nytt syre genom att dunka dit ett långskott från 25 meter.

När kvitteringen till 2-2 sedan kom – i den 80:e minuten – så var det en misstänkt offsidestående Berg som skymde målvakten Jessica Johansson, och därigenom hjälpte Linn Anderssons låga avsluta att smita in.

ANNONS

– Det är en solklar offside, men det är inget jag vill tänka på. Domaren var bra ändå, säger VIF-tränaren Patrik Thulin.

Huvudpersonen själv var dock osäker på sin position i förhållande till försvarslinjen:

– Jag bara hoppade över bollen och tänkte inte på om det var offside eller inte, säger Berg.

Efter utjämningen gick VFK för ett segermål, som dock lät vänta på sig. Först i den 89:e minuten missade nämligen Jennifer Rosén ett friläge för laget, innan den efterföljande hörnan hittade fram till Berg – som tryckte dit ännu ett långskott (!).

– Det var jävligt gött, konstaterar VFK-kaptenen som däremot inte var helt nöjd med lagets totala insats:

– Efter första halvlek borde vi haft ledningen med några mål, men istället lät vi dem göra 2-0 och satte oss själva i skiten. Sedan fick vi jaga, och spelet var ju på deras planhalva nästan hela tiden.

Ja, chansmässigt var VFK dominant, men ändå var VIF-skrällen ytterst nära i slutändan.

– Vi hade inte räknat med någon poäng i de två första matcherna, men nu har vi varit nära i båda. Och idag var det ju faktiskt extremt nära att vi vann, konstaterar Patrik Thulin.

ANNONS