Målskytt. Andelo Vekic gjorde VFK:s första mål, det enda i första halvlek trots flera solklara chanser.

Vänersborgs FK fortsätter ösa in mål

13 mål de senaste tre matcherna, och hemmamatch mot bottenlaget Lidköping. Det var som upplagt för en målrik tillställning på Vänersvallen. Och det blev tillslut vinst med 4-0 (1-0), även om det satt långt inne.

|

Vänersborgs FK har öst in mål de senaste matcherna.När bottenlaget Lidköpings FK kom på besök till Vänersvallen på lördagseftermiddagen var det som bäddat för målkalas. Efter 90:e minuter spelade kan vi konstatera att anfallsspel inte går att klaga på, effektiviteten däremot.

– Vi har mängder av lägen och då pratar vi inte bara halvdana utan 100-procentiga lägen som vi inte gör mål på. Jag är glad att vi tillslut får hål på dem och vinner matchen med de här siffrorna för målskillnad kommer vara viktigt i slutändan, säger Henrik Fridolvsson, tränare VFK.

VFK radade upp solklara målchanser, framförallt Valon Gashi. Bara i första halvlek hade han tre.

Den första kom efter drygt tio minuter då Valon fick stå helt fri framför mål men nickade rakt på Lidköpings målvakt Joel Thorstensson.

Den andra i 19:e matchminuten när Andelo Vekic slog ett inlägg från höger och Valon återigen fick chansen att nicka bollen i mål, men även denna gång räddade Joel Thorstensson.

Den tredje när Isamael Fonjah kom på en bra offensiv, passade bollen till Andelo Vekic på högerkanten som slog ett perfekt inlägg rakt på Valon Gashi som stod en meter från mål, men som lyckades få bollen över ribban.

Några minuter tidigare hade däremot Andelo Vekic gett hemmalaget ledningen efter en rörig situation i Lidköpings straffområde.

Även i andra fortsatte Valon sin jakt på mål. I den 52:e matchminuten spelade han fram fint tillsammans med Andrew Palumbo på vänsterkanten. Men avslutet var inte det bästa från Valons sida och bollen gick över mål.

För Lidköpings del lyckades man skapa några fler målchanser i andra. En kom redan tidigt i andra på ett skott som gick precis utanför Nino Sahinovics vänstra stolpe. I slutet av matchen hade de även en boll på insidan stolpen och på returen fick Nino Sahinovic göra ett av få ingripanden.

Men i stället var det VFK som till slut kunde sätta tvåan när Andrew Palumbo spelade fram till Ismael Fonjah som placerade bollen snyggt i mål. AlexanderKarlsson kunde sedan utöka hemmalagets ledning till 3-0 och några minuter senare fastställde Alex von Bothmer slutresultatet till 4-0.

– Om jag ska vara riktigt ärlig så borde vi ha vunnit med 10-0, det var frustrerande att stå och se på. Men vi gör en väldigt bra match, vi tar oss till bra lägen och släpper till få, säger Henrik Fridolvsson.

Matchfakta:

VFK-Lidköping 4-0 (1-0)

Målen:1–0 (26)Andelo Vekic, 2–0 (72) Ismael Fonjah, 3–0 (86) Alexander Karlsson, 4–0 (90+)Alex von Bothmer

Varningar, VFK: Alex von BothmerLFK: Elias Lindell, Robin Fröjd